Het is allemaal nogal cryptisch, want er is nog niets tastbaars getoond. Maar met de introductie van LAB71 gaat Cannondale, naar eigen zeggen, een nieuwe reeks producten lanceren die aan de hoogste eisen voldoen en het hoogtepunt zijn van meer dan vijftig jaar innovatie, technologie en design in de wielersport. Zo, leg de lat maar lekker hoog.

Cannondale LAB71

In het persbericht wordt gesproken over frames en complete wielen die tot de kroonjuwelen van Cannondale’s productlijn behoren. “LAB71 is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf – we stoppen nooit met beter worden,” zegt Henning Schroeder, Cannondale’s Senior Vice President of Product Development. “LAB71 is de plek waar we onze ingenieurs, ontwerpers en productmanagers de vrije hand geven om de fietsen te bouwen die ze willen. Deze fietsen zijn waar onze atleten en fans van dromen. Wij nemen onze snelste en meest innovatieve platforms en tillen ze naar het volgende niveau met de meest geavanceerde materialen, handgeselecteerde componenten, verfijnde afwerking en liefdevolle details.

Tof, maar vaag. Net als onderstaand teaserfilmpje.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nu wil het ’toeval’ dat we volgende week in Girona wel de nieuwe Cannondale racer in handen krijgen. Een publiek geheim, dat wordt een nieuwe Supersix die de Systemsix overbodig moet gaan maken. Zal die uit LAB71 komen?

Ze melden alvast dat LAB71 producten te vinden zullen zijn in alle Cannondale high-performance road, gravel, mountainbike en e-bike categorieën. Individuele modellen zullen beschikbaar zijn vanaf 1 maart 2023. Voor meer informatie over de gloednieuwe LAB71-collectie, check www.cannondale.com/lab71