Helmenfabrikant Lazer is lekker bezig! Vorig jaar lieten ze ons kennismaken met hun Kineticore techniek. Een soort kreukelzone in je helm. Met vergelijkbare effecten als andere hoofdbescherming als MIPS of Wavecell en dergelijke. Maar dan niet door materiaal toe te voegen, maar juist door wat weg te halen, slim! Ze gaven toen al aan dat er meer helmen met dit systeem aan zouden komen. Daar is deze nieuwe Lazer Tonic er dus ook één van.

Betaalbare helm voor recreanten

De Tonic KinetiCore is volgens Lazer bedoeld voor recreatief gebruik. De 28 ventilatiegaten zorgen voor voldoende ventilatie om het hoofd koel te houden. En zo blijft het gewicht ook lekker binnen de perken, 240 gram weegt een maatje M. De Tonic is er in zeven verschillende kleuren, daar moet wat voor je bij zitten.

De Tonic KinetiCore heeft nog wel meer handige features aan boord. Bijvoorbeeld de ‘eyewear docking slots’, een fancy omschrijving voor een brillengarage. Je weet wel, voor als je je fietsbril even op je helm wilt hangen in plaats van op je neus.

Ook geinig is de optie om er een rood ledlampje bij te kopen, die klik je aan de achterkant zo op de sluiting. Zo ben je beter zichtbaar in het donker.

Specificaties

  • Beschikbaar in vier maten: S/M/L/XL
  • 240 gram in maat M
  • Zeven kleuren
  • Adviesverkoopprijs € 69,99

Kineticore Technology

Door het weglaten van delen van de schuimkern, ontstaan er allemaal blokjes aan de binnenkant. Die kunnen afbreken bij een onverhoopte crash. Bij dat breken nemen ze veel van de impact van de val weg. Het systeem is getest aan de Virginia Tech uni, die een testprotocol heeft waar bijna ieder zichzelf serieus nemend helmenmerk zijn helmen aan laat onderwerpen. Het KinetiCore systeem scoorde vier van de vijf mogelijke sterren. Helemaal prima dus! Bijkomend voordeel van het systeem is ook nog eens dat er minder plastic nodig is bij de productie van de helmen. Win-win!