De meeste fietsers zijn regelmatig op zoek naar juist dat ene kledingsetje wat je onderscheid, en anders maakt dan je fietsmaatjes. Black Sheep Cycling is een fietskledingmerk uit Brisbane, Australië die opvallende, maar ook tijdloze collecties maakt voor iedereen.

Elements-collectie

Je kan rekenen op hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Hun vaste Elements-collectie is de collectie die je draagt voor de koude en frisse dagen, en dat zijn er best wat in ons land. Gevoerde kleding en stoffen die wind- en waterbestendig zijn. Als proef op de som hebben we drie items uit de Elements-collectie uitvoerig mogen testen in ‘Hollands’ winterweer; dus regen, wind en kou. Het gaat om de: Elements Thermal Bib van €201,95, de Elements LS Thermal Jersey van €171,95 en tot slot de Elements N/S Shell Jersey van € 221,95.                                                   

Warmte en comfort

De Elements Thermal Bib is een gevoerde korte broek, waarbij de stof aan de voorzijde bewust hoger doorloopt voor een isolerend effect. Het is voor het eerst dat ik een gevoerde korte broek draag met gevoerde beenstukken, en ik vind de combinatie zeer aangenaam. De voering beschermt mijn bovenbenen en kruis voldoende tegen de wind en lage temperatuur. Een hele dikke plus vind ik de zeem; niet te dik en te breed. De zeem blijft daardoor goed op zijn plek zitten en dit voorkomt wrijving. De zogenaamde ‘leg- grippers’ zijn breed en houden de broek aan de onderzijde stevig op zijn plek. Ik heb de broek meerdere keren gedragen, tijdens lange weg- en gravelritten, en er zijn nog geen zichtbare slijtageplekken ontstaan op de broek. Om ervoor te zorgen dat je fietskleren langer mooi blijven, draai je ze altijd binnenstebuiten voor het wassen en natuurlijk op 30 graden. Ritsen dicht en vergeet niet vooraf je zakken te legen, better safe than sorry!

In shape blijven

De Elements LS Thermal Jersey is een shirt met korte mouwen die je draagt bij een temperatuur van tussen de 10 en 15 graden. Zoals de naam doet vermoeden is dit shirt gevoerd met een dunne isolerende laag. Het shirt voelt wat krap aan voor een medium, maar dit zorgt wel voor een ‘aero-look’ en zo maak je direct indruk vroeg in het seizoen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een maat groter, als je geen zin hebt in hoge verwachtingen van je fietsvrienden of in een tijdelijk dieet. Het shirt heb ik in de afgelopen winterweken gedragen als tweede laag onder de Elements N/S Shell Jersey. Dit werkte uitstekend bij temperaturen tussen pakweg 2 en 10 graden. Ik ben dan ook benieuwd naar hoe het shirt acteert in rustig voorjaarsweer in combinatie met alleen een ondershirt.

Regen en wind de baas

De Elements N/S Shell Jersey zeg maar de ‘gabba’ van Black Sheep Cycling. Uitgevoerd met zakken en een ideaal ritsje voor items die je niet wilt verliezen onderweg. Het is gemaakt van een 3-laags membraan, waardoor de buitenlaag zowel water- als windbestendig is. Dit zorgt ervoor dat je lichaamswarmte vastgehouden wordt zonder dat je overmatig gaat zweten. Ik heb flink wat buitjes getrotseerd, en dankzij dit jack bleef mijn bovenlichaam droog en voldoende warm. Dit gold trouwens ook voor mijn telefoon, veilig opgeborgen in het zakje met de rits.

Stijlvol de elementen trotseren

Door deze drie items te combineren heb ik comfortabel kunnen fietsen in winterse omstandigheden en zag ik er ook nog gesoigneerd uit. Black Sheep Cycling is erin geslaagd om met hun Elements-collectie mijn lichaam warm en droog te houden op de plekken waar het moet. En dat is best bijzonder, want ik ben een koukleum en vind fietsen op Zwift al gauw een aantrekkelijk alternatief. De kleding is bovendien stijlvol en tijdloos en het draagcomfort is gewoon goed. Het prijskaartje is aan de stevige kant en vergelijkbaar met merken als MAAP, Rapha, Le Col en Pas Normal Studios. Aan de andere kant; je krijgt er duurzame kwaliteit en een flinke portie uitstraling voor terug. Bovendien is het is weer eens wat anders, en dan wil je best het zwarte schaap van de fietsgroep zijn.

Wil je deze kleding bestellen of meer weten over het Australische Black Sheep dan kan dat op blacksheepcycling.cc

Samenvatting

Brand: black sheep cycling