In mei organiseren wij de Ardennen Special. Een fantastisch avontuur op de fiets vanuit Nederland naar de Belgische Ardennen en retour. In het voorjaar is het heerlijk fietsen in de Ardennen, met nauwelijks kans op neerslag. Drie zeer gevarieerde fietsdagen inclusief een volgauto voor ondersteuning!

“Ardennen Special: twee versies, een groot avontuur!”

Fiets daagt jullie uit voor een fantastisch avontuur op de fiets vanuit Nederland naar de Belgische Ardennen en weer retour! Een flinke tocht van drie dagen met volledige ondersteuning onderweg door de volgauto’s. Er is keuze uit twee verschillende uitvoeringen waarbij de startpunten in Eindhoven of Maastricht liggen. Beide ritten komen tegelijkertijd aan op onze bestemming middenin de prachtige Belgische Ardennen, La Roche. Vol bravoure rijden we vanuit Eindhoven (vertrek bij wielercafe Cyklist) of vanuit Maastricht (start bij Fixed Gear Coffee) via de Belgische wegen naar de Ardennen.

Hoogtepunten en kosten

 • Verzorging onderweg met volgauto
 • Drie zeer gevarieerde fietsdagen in een klein gezelschap
 • Topaccomodatie in het centrum van het gezellige La Roche-en-Ardenne
 • 3 dagen fietsen en 350-500 kilometers.
 • Disciplines: racefiets of gravel

Waar: Eindhoven/Maastricht – La Roche-en-Ardenne
Wanneer: 12 t/m 14 mei2023
Prijs: €375,- / €525,- (incl. verblijf)
Extra opties: bikewash service, massage, wasservice fietskleding

Meer informatie over deze reis, of direct boeken? Hier vind je de Ardennen Special.

Wat is inbegrepen?

 • Een leuke groep fietsers die allen van een uitdaging houden! 
 • Topbegeleiding met twee volgauto’s die altijd in de buurt van je zijn
 • Verblijf op basis van halfpension in een boutique hotel met ruime comfortabele kamers op basis van 2 personen, 2-3 personen of single room optie (lunch vanuit de volgauto op de routes)
 • Vervoer bagage met eigen auto
 • Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie
 • Recovery food; na elke rit zorgen we voor een goede herstel voeding
 • Afgesloten opslag voor de fietsen
 • Fietswerkplaats
 • Handdoeken
 • Bedlinnen
 • Reserveringskosten
 • Eind schoonmaak
 • Gratis goodybag aangeboden door FIETSTRAVEL
 • Gratis fietsshirt van FIETSTRAVEL Ardennen Special
 • Treinticket van Eindhoven CS naar Maastricht CS indien van toepassing

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar accommodatie
 • Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Huur van racefiets (prijs op aanvraag)
 • Medische keuring advies; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.
 • Dranken & snacks tijdens lunches en diners.

Het Programma

Versie 1: Eindhoven – La Roche – Eindhoven

We gaan in 3 dagen tijd voor 500km en 5000hm!

Dag 1: Vertrek vanaf de Cyklist in Eindhoven met je bagage voor 2 dagen in de volgauto. We hebben een lunch stop gepland na circa 100km bij de bekende Mur van Huy. In de avond wacht ons een diner bij aankomst in La Roche.

Dag 2: Op zaterdag rijden we een zeer fraaie en uitdagende ronde in de Belgische Ardennen, omgeving Durbuy, La Roche en rijden we alle bekende heuvels zoals de Redoute en col de Haussire. Verzorging onderweg vanuit onze auto en in de avond een gezellige samenzijn met goed eten en sterke verhalen.

Dag 3: Op zondag zullen we na een stevig ontbijt terug gaan rijden naar Nederland, maar niet zonder die laatste mooie klimmetjes mee te pakken in de Ardennen. De route gaat oostelijk om Luik, onderweg een stop bij de beroemde La Redoute en via Maastricht (lunchstop) vervolgen we onze weg terug naar de Cyklist. Gearriveerd in Eindhoven wacht ons daar een warm onthaal met de niet te missen bier en bitterballen.

Versie 2: Maastricht – La Roche – Maastricht

We gaan in 3 dagen tijd voor 350km en 4300hm!

Dag 1: We verzamelen bij Cyklist in Eindhoven zodat je vanuit hier met de trein naar Maastricht kunt gaan. Onze auto met fietsen en bagage zal jullie vervolgens ophalen bij Fixed Gear Coffee in Maastricht. Je bagage voor twee dagen gaat mee in de volgauto. Vertrek fietstocht vanuit Fixed Gear. We hebben een tussen stop gepland na circa 60km bij de alom bekende Mur van Huy. In de avond wacht ons een diner bij aankomst in La Roche.

Dag 2: Op zaterdag rijden we een zeer fraaie en uitdagende ronde in de Belgische Ardennen, omgeving Durbuy, La Roche en rijden we alle bekende heuvels zoals de Redoute en col de Haussire. Verzorging onderweg vanuit onze auto en in de avond een gezellige samenzijn met goed eten en sterke verhalen.

Dag 3: Op zondag zullen we na een stevig ontbijt terug gaan rijden naar Nederland, maar niet zonder die laatste mooie klimmetjes mee te pakken in de Ardennen. De route gaat oostelijk om Luik en via Maastricht (lunchstop) waar we o.a de beroemde La Redoute beklimmen. Na aankomst in Maastricht kunnen we omkleden bij Fixed Gear en vanuit hier kunnen met de trein en auto weer terug naar Eindhoven.