Nieuw seizoen, nieuwe brillen. Dat geldt ook voor POC. Met de POC Propel hebben zij naar eigen zeggen de meest aerodynamische bril in handen, terwijl ze er al toch al een boel gemaakt hebben…

De POC Propel hadden we al in de Tour Down Under bij de renners en rensters van EF kunnen spotten. Zoals gewoonlijk is de POC-bril erg aanwezig: een brede lens en toch licht van gewicht. Daarmee is de Propel niet heel anders dan bijvoorbeeld de Devour, maar er is wel één groot verschil: deze Propel is veel aerodynamischer. Volgens POC is dat het gevolg van uitvoerig testen in de windtunnel. Het heeft allemaal te maken met de luchtstroom en vermindering van de weerstand. We moeten POC op hun blauwe ogen geloven, want zelf hebben we de Propel nog niet in handen gehad.

“Bij het maken van de Propel wilden we het aerodynamische potentieel uit de brillen benutten. In de wielerwereld draait het vaak om marginal gains, dus elke watt telt. We hebben voortdurend in de windtunnel getest met deze Propel als resultaat. Het is voor ons de meest aerodynamische bril ooit”, zegt Tilda Hall van POC in het persbericht.

POC Propel

Maar wat is er dan anders? De bril zit dichter op het gezicht en vormt zich als het ware mee. Daarnaast wordt de lucht op een ‘voordelige’ manier weggeleid via de oorpootjes. Dat moet dus voor de wattvoordelen zorgen, naar het blijkt. Door de brede Clarity-lens zou je alles ook veel beter moeten zien. Toch mooi meegenomen als je een bril van €249 koopt.

Check de website van POC voor meer info.