Houd jij wel van een flink uitdagende fietstocht? Dat kan ook in eigen land prima, zeker als in mei het startsein gegeven wordt voor een nieuwe route-uitdaging in Zuid-Limburg. Er komen namelijk twee nieuwe uitgepijlde routes van elk meer dan 200 kilometer, te rijden op mtb of gravelbike.

Gravel

De gravelroute (203km met 2400hm) is een nieuw aangelegde route die gebaseerd is op de bestaande routes van de Gravel Series Limburg, Gravel Fondo Limburg en de gravelroutes van Mountainbike ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL). De start en finish van beide routes ligt bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

“De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. De prachtige landschappen en de verschillende typen ondergrond in Zuid-Limburg maken deze routes een unieke uitdaging voor zowel topatleten die Limburg200 in één dag rijden, als gevorderde mountainbikers die er twee of drie dagen over doen”, zo legt projectleider George Deswijzen uit.

MTB

De MTB route (209km met 2800hm) is een combinatie van de mooiste reeds bestaande officiële MTB-routes in Zuid-Limburg. Deze route voert via Valkenburg naar Meerssen, over delen van de bekende routes in het Heuvelland naar Parkstad om vervolgens in Brunssum rechtsomkeert te maken richting Heerlen en Voerendaal waarna uiteindelijk in Valkenburg de finishlijn ligt.

Tickets

Je kunt natuurlijk gewoon de bordjes gaan volgen en zelf de route rijden zoals je dat wilt. Maar vanaf medio mei zijn er ook tickets via de website van Limburg200 (https://limburg200.com) of aan de receptie van het Shimano Experience Center in Valkenburg te koop.

Daarvoor krijg je dan:

 • GPX route (MTB of Gravel)
 • Route brevet
 • Stuurbord
 • Koffie en vlaai bij Shimano XP
 • Locker service bij Shimano XP
 • Technische ondersteuning door Shimano XP
 • Gebruik afspuitplek na afloop bij Shimano XP
 • Douchegelegenheid bij Shimano XP
 • Medaille (na overhandiging afgestempeld brevet)
 • Uniek Limburg200 T-shirt (na overhandiging afgestempeld brevet en bijbetaling van 5 euro)
 • Kortingen bij Trailhubs op de route

Koffie en vlaai

Het team van Shimano trakteert je op een kopje koffie en een lekker stukje vlaai zodat je goed gevuld aan je tocht kunt beginnen. Tijdens de rit verzamel je onder andere bij Snowworld Landgraaf de vier stempels op basis waarvan je na afloop de medaille ontvangt. Limburg200 werkt samen met MOZL, Landal Kasteeldomein de Cauberg, Visit Zuid-Limburg, Landal Waufsberg, Snowworld Landgraaf, Camping ’t Geuldal, Specialized en het Shimano Experience Center. Op vertoon van je inschrijving krijg je bij deze partners onder andere korting op overnachtingen en of horeca, dat is afhankelijk van de specifieke partner en wordt binnenkort via de website bekendgemaakt.

Opbrengsten naar onderhoud aan de routes

Een deel van de opbrengsten van Limburg200 gaan naar Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg voor de aanleg en het onderhoud van de Zuid-Limburgse MTB infrastructuur. Meer info over de routes en de kosten volgt in aanloop naar de lancering van de route in mei.