In deze aflevering van Fiets de Podcast staat indoorfietsen in de spotlights. Trainen en wedstrijdjes rijden op Zwift is voor veel fietsers inmiddels vaste prik. Onze gast Lieven Anthonise organiseert met zijn broer, via platform eRacingTV, online competities waar iedere fietser mag koersen en trainen in een onvervalste kermissfeer.

In ons gesprek hebben we het over waarom indoorfietsen effectiever is dan je misschien denkt en een shot motivatie oplevert. Hoe kun je aan de start staan van een wedstrijd en wat is de beste aanpak. Welke trainingen je kan volgen en hoe het nu echt zit met digitale doping, gewicht en je FTP.

Abonneer je op Fiets de Podcast en verras ons met een hartverwarmende review. Heb je vragen of tips mail ze naar: podcast@fiets.nl. Luisteren kan via de widget hieronder of in je favoriete podcast app.

Wat is eRacingTV?

eRacingTV is een Nederlandse organisator en uitzender van indoor cycling events. Iedere fietser kan elke maandag meedoen aan een live group workout op Zwift. Natuurlijk met instructeur en lekkere muziek! Elke donderdagavond is het koers bij eRacingTV. Heerlijk koersen in een onvervalste kermissfeer met commentaar. Voor meer informatie en inschrijven kan je terecht op deze site. 

Binnenkort organiseert eRacingTV zelfs een heuse ‘indoor zesdaagse’ op Zwift. Iedereen van de community kan deelnemen, maar er is ook een pro events voor koppels. Op donderdag 8 december wordt dit evenement natuurlijk live uitgezonden.