De Astra van Basso is hun alleskunner. Snel, comfortabel, geschikt voor brede banden, niet te zwaar. En hij is voor 2023 helemaal opnieuw ontworpen.

Multi-inzetbare Basso Astra

Het vernieuwde carbon frame weegt nu zo rond de 980 gram, er passen 35mm brede banden in en alle kabels en leidingen lopen dankzij Basso’s ‘Paradigma technology’ binnendoor. De carbon zadelpen is te gebruiken met 0 of 15mm setback. En uiteraard is de fiets compatibel met hun eigen Basso Ecosystem, een aantal geïntegreerde accessoires. Dit is zo’n fiets die zo’n beetje overal inzetbaar is. Zet er een paar dikke noppenbanden in en je hebt een gravelbike. Met lichtgewicht bandjes en een klimcassette neem je hem lekker mee naar de Dolomieten als klimracer. Wil je gewoon lange ritten op het asfalt maken, dan stop je er een paar 28 of 30mm wegbandjes in en ga je lekker trappen.

Basso Astra 2023

Handgemaakt in Italië

De nieuwe Astra wordt gemaakt in Italië en is te koop vanaf €4100. Het topmodel gaat weg voor €5700, tegenwoordig een heel normale prijs, hoe gek dat misschien ook klinkt als je al een paar jaar geen nieuwe fiets meer hebt gekocht. Je kunt ook gaan voor een framekit (met vork, headset, stuur(-pen) en zadelpen) voor €2499 of een builkit (=framekit + wielen, zadel, en stuurtape) voor €2755.

Zoals alle Basso fietsen is ook de Astra in lekker veel soorten en maten te bestellen. Jij bepaalt welke kleur, wielen en groepset je koopt. Je hebt de keuze uit Shimano Ultegra Di2 of 105 Di2, Campagnolo Chorus en SRAM Force AXS of Rival AXS. Qua wielen kies je tussen de Microtech MR Lite of de Microtech RE 38.

Meer info via: basso.news/PR_Astra2023. De fiets is vanaf januari ‘23 te koop in maten van 45 t/m 61 cm.