Slovenië heeft een bijzonder landschap en duizenden kilometers aan wandelpaden. Het karstlandschap zorgt ervoor dat de wandelroutes in Slovenië avontuurlijk en afwisselend zijn. Je wandelt over alpenweiden, door dichte bossen, over bergkammen en door kloven. Overal vind je grotten en zie je hoe het water vormen uit het kalksteen heeft gesleten. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is Slovenië dan ook een uitstekende bestemming voor een wandelvakantie. In dit artikel hebben we de mooiste wandelvakanties in Slovenië voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vertellen we je meer over mooie wandelgebieden én geven we je praktische tips om een succes te maken van je wandelvakantie in Slovenië.

In dit artikel


Reisorganisaties die wandelreizen naar Slovenië aanbieden

Als je wilt gaan hiken in Slovenië kun je natuurlijk zelf je wandelvakantie plannen. Je kunt de reis dan helemaal zo organiseren als jij dat zelf wilt, maar het kost wel flink wat tijd om alles zelf uit te zoeken. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een wandelreis naar Slovenië te boeken bij een ervaren reisorganisatie. Hieronder vind je een aantal betrouwbare reisbureaus met aanbod in Slovenië.

  • SNP Reizen
  • Eigen-Wijze Reizen

Top 5 wandelvakanties in Slovenië


  1. Notranjska wandelvakantie | wandelen in Slovenië vanuit pension | SNP

Tijdens deze korte wandelvakantie in Slovenië ga je voor het mysterieuze karstlandschap wandelen. In het hart van Slovenië heeft kalksteen gezorgd voor bijzondere rotsformaties, grotten en verdwijngaten. Rivieren en meren komen en gaan hier, waardoor het meer van Cerknica vaak leeg staat en ook zomaar ineens weer vol kan lopen. Je wandelt door lieflijke weidegebieden aan de bosrand en kunt eventueel kastelen bezoeken onderweg. De dichte bossen zorgen voor schaduw en kennen een rijke flora en fauna.

Ook is er onderweg de mogelijkheid om grotten te verkennen en kun je tijdens deze wandelreis ook een grot excursie met een rubberboot maken. De grotten zijn gevuld met prachtige stalagmieten en stalactieten. Verder is het tijdens deze wandelvakantie in Slovenië mogelijk om een