Noorwegen heeft wandelaars en natuurliefhebbers ontzettend veel te bieden. Het grote land heeft een lage bevolkingsdichtheid en een gevarieerd en ongerept landschap. Je vindt ontzettend veel wandelroutes in Noorwegen en het is er lang niet zo druk als in veel andere Europese vakantielanden. Ook meerdaagse wandeltochten en huttentochten zijn in Noorwegen goed te organiseren. Als je een geschikt land zoekt voor een onvergetelijke wandelvakantie is Noorwegen dan ook een absolute aanrader.

Je vindt hier natuurlijk de diepe fjorden, maar ook verschillende bergketens met brede valleien, gletsjers en ontelbaar veel watervallen. Daarbij vind je in Noorwegen een rijke flora en fauna en dat maakt het bij uitstek een land voor natuurliefhebbers. In dit artikel hebben we de 10 mooiste georganiseerde wandelreizen naar Noorwegen voor je op een rijtje gezet. Ook geven we je een aantal tips voor de voorbereiding en mooie wandelgebieden en wandelroutes in Noorwegen.

Reisorganisaties die wandelvakanties naar Noorwegen aanbieden

Je kunt zelf je reis naar Noorwegen organiseren en voorbereiden, maar je kunt dit ook uit handen geven aan een reisorganisatie. Zo heb je zelf geen stress van het boeken van accommodaties en het uitstippelen van de route voor je wandelvakantie in Noorwegen van start gaat. Onderstaande reisbureaus zijn goede opties als je overweegt om een georganiseerde wandelreis naar Noorwegen te boeken.

  • SNP Reizen
  • BBI Travel
  • Eigenwijze Reizen
  • Djoser

Top 8 mooiste wandelvakanties in Noorwegen

  1. Sognefjord rondreis | Wandelvakantie in Noorwegen vanuit hotels | SNP

Tijdens deze mooie wandelvakantie in Noorwegen vaar je door de mooie Sognefjord. Je verblijft in hotels langs de oever van de mooie fjord met haar steile wanden. Vanuit deze hotels ga je mooie wandelroutes volgen richting het binnenland van Noorwegen. Langs de rotswanden groeit van oorsprong veel fruit dankzij het zonlicht en de beschutte ligging. Naast wandelen, staat ook