De herfst is het seizoen om je gravelbike nog eens flink de sporen te geven. In binnen- en buitenland worden er voldoende gravelevents georganiseerd om flink te genieten van de omgeving of jezelf nog eens flink pijn te doen in een heuse gravelrace. We hebben een bijzondere selectie gemaakt van vijf gravelevents als medicijn voor je herfstdip.  

#1 NK Gravel, NL Gravel Series, 22 oktober

Voor het tweede jaar op rij vindt op 22 oktober het NK Gravel in Epe plaats. Een unieke kans om aan de start te staan van een Nederlands Kampioenschap. Word jij de opvolger van Demi Vollering of Tijmen Eising? Er wordt gestreden op een nieuw attractief parcours van circa 10 kilometer. De omloop biedt door diverse ondergronden genoeg uitdaging. Je koerst door landerijen, bospassages, gravelstroken en brede zandwegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van minimaal een startlicentie, een daglicentie is mogelijk. Snel inschrijven is aangeraden! Fiets Magazine staat ook aan de start en is trots partner van de NL Gravel Series.

#2 Tortour Gravel Zurich, 28 – 30 oktober

Wil je nog een weekend alles uit de kast halen dan is Tortour Gravel misschien iets voor jou. De gravelrace vindt plaats rondom het prachtige Zürich. Je kan rekenen op avontuurlijke routes op onder andere de Zürichberg, Altberg en Pfannenstiel. Reken maar op stevige klimmen en snelle afdalingen, verschillende soorten ondergrond en schilderachtige decors. Na de start op vrijdag kan je de routes rijden alleen of in een team van twee. Je rijdt drie etappes met een totaal van 200 kilometers en zo’n 3700 hoogtemeters. Inschrijven is mogelijk tot 12 oktober.

#3 Golden Gravel Series Heeze, 30 oktober

Een relaxed gravelevenement in de fraaiste natuurgebieden van Noord-Brabant, Noord-Limburg en België. Je doorkruist natuurmonumenten als de Strabrechtse Heide, De Somerense Heide, De Beverbeekse Heide en De Groote Heide. Je kan kiezen uit routes van 70, 100 en de klapper van 200 kilometer! Onderweg kan je rekenen op uitstekende verzorging. De routes worden als GPX file aangeboden. De inschrijving is geopend.

#4 Rock Solid Amersfoort, 19 november

Volgens velen een pareltje onder de graveltochten. De route, uitgetekend door parcoursbouwer Gijs Bruinsma, gaat dwars door de Gelderse Vallei en de Veluwe. Ongetwijfeld zal Gijs je verwennen met uitdagende onverharde paden, fijne service op de route en sluit je af in stijl in de Rock City Brewpub. De routes zijn 90, 120 of 150 kilometer. Inschrijven kan vanaf 1 oktober. Wees er snel bij want evenementen van de ‘True Grit Family’ zijn snel uitverkocht.

#5 De Gooische Strade Bianche, 26 november

Een gravelklassieker in wording; ‘De Gooische Strade Bianche’. ‘Op zaterdag 26 november organiseert wielervereniging Tempo Soest deze populaire graveltocht. De route is voor 80% onverhard en gaat door het bos en heide van o.a.: Soest, Hilversum, Bussum,  Blaricum, Laren en Baarn. Je kan kiezen voor 60 of 90 kilometer. Inschrijven kan vanaf 29 oktober via www.fietssport.nl.

Foto: Tempo Soest

Kalender fietsevenementen

Wist je dat we op fiets.nl drie verschillende overzichten hebben met fietsevenementen.