De KICKR-producten van Wahoo zijn voor winter ’22/’23 onder handen genomen en hebben wat mooie nieuwe functies. Nadat we eerder al schreven over de eerste indoortrainer van Zwift, de Zwift Hub en de eveneens splinternieuwe Truebike, is het nu tijd om even naar de aanpassingen aan de Wahoo Kickr v.6 en de Kickr Bike v.2 te kijken.

Nu met WiFi

Wahoo lanceert, nu de zomer op zijn eind is, verbeterde versies van zowel de Kickr Bike als de Kickr, alweer de 6e generatie van deze smarttrainer. Het is al 10 jaar geleden dat de eerste Wahoo Kickr verscheen.

Beide apparaten lijken nog steeds erg op de vorige versies, maar hebben toch een aantal handige nieuwe functies en verbeteringen. Zo is er nu WiFi aan boord, waarmee het makkelijker wordt om verbinding te maken met telefoons, tablets en computers, zonder dat je afhankelijk bent van Bluetooth of ANT+. De WiFi verbinding moet ook zorgen dat er minder drop-outs voorkomen, die zomaar een hele workout of eRace kunnen verpesten.

Wahoo geeft ook aan dat de statistieken nu een stuk sneller en dus accurater getoond kunnen worden, doordat de gegevensoverdracht met de WiFi-verbinding veel sneller is dan bij Bluetooth of ANT+. Dit maakt het ook nog eens makkelijker om firmware updates naar de smarttrainers te sturen.

De Kickr doet het met een 7,6 kilo zwaar vliegwiel, waarmee een helling van 20% kan worden gesimuleerd, of 2200 watt weerstand. Beide modellen zijn tot op 1% nauwkeurig.

De nieuwe KICKR v.6 en de KICKR BIKE v.2 hebben een prijskaartje van respectievelijk €1.299,99 en €3.999,99. De Kickr is nu al te koop en is net als de vorige versie beschikbaar met een voorgemonteerde cassette, 11-speed, 11-28t, voor Shimano, SRAM of Campagnolo. De Kickr Bike komt binnenkort beschikbaar, in oktober 2022.

Meer info:

Wahoo heeft naast de trainers, ook een complete reeks aan accessoires. Zoals een in hoogte verstelbare desk voor je tablet of laptop, een smart fan en de Wahoo Climb, die je voorwiel omhoog en omlaag kan laten gaan als je in een virtueel berglandschap rondfietst.