De zomer lijkt nu toch wel definitief afscheid te hebben genomen en de avonden zijn te kort om nog lekkere lange ritten te kunnen maken. Voor veel fietsers het signaal om de indoortrainer onder het bed vandaan te trekken. Dat snappen de fabrikanten ook, dus is dit voor hen de tijd om hun nieuwe producten te presenteren. We kijken even naar de Zwift Hub en de TrueTrainer.

Zwift Hub indoortrainer

Het was een publiek geheim dat online trainingsplatform Zwift met een eigen indoortrainer ging komen. Nu is het zover, de specs en de prijs zijn bekend en vanaf 3 oktober is de Zwift Hub ook werkelijk te koop. Je kunt op de website van Zwift alvast laten weten dat je interesse hebt. Dan krijg je een seintje zodra het apparaat geleverd kan worden. Voor €499 bestel je hem, inclusief cassette naar keuze.

Tijdens het bestelproces kies je of je een 8, 9, 10, 11 of 12 speed cassette wilt, die wordt voor je geïnstalleerd zodat je binnen een paar minuten na het uitpakken al op de fiets kunt zitten. De trainer heeft uiteraard een ERG mode, die de weerstand automatisch aanpast aan het virtuele terrein waar je op fiets, of aan de training die je uitvoert.