Wat een feest, deze maand. De ene na de andere nieuwe racefiets wordt gelanceerd. Nadat Cube vorige week hun nieuwe Litening AIR C:68X toonde, Giant met de langverwachte nieuwe Propel op de proppen kwam, Canyon vanochtend de nieuwe Ultimate liet zien, toont Trek nu een flink onder handen genomen Domane.

Deze vierde generatie van de Domane SL en Domane SLR behoudt het comfort waar dit model om bekend staat, maar krijgt er ook een paar prestatieverhogende eigenschappen bij. Eigenlijk hetzelfde als waar alle fabrikanten op dit moment mee bezig zijn. Geen specifieke aero, comfort, of klimfiets meer, maar modellen die van alle markten thuis zijn.

Lichter dan ooit

De fonkelnieuwe Domane SLR Disc is de lichtste Domane die Trek ooit heeft gemaakt en zal ook verkrijgbaar zijn als racespecifieke RSL-frameset. Met dit frame reed Trek-Segafredo-rijdster Elisa Longo Borghini naar de overwinning tijdens de 2022 Parijs-Roubaix voor vrouwen. 

De Domane SL en SLR delen dezelfde techniek en het frameontwerp, waarbij het gewicht ongeveer 300 gram lager is dan de vorige generatie. Dit is de ingenieurs in Waterloo gelukt dankzij een frame dat minder toeters en bellen heeft, aangepaste IsoSpeed demping aan de achterzijde en een verbeterd gebruik van Trek’s mooie 800 Series OCLV Carbon (alleen SLR).