De provincie Limburg is een geliefde vakantiebestemming en dat is niet zonder reden. Je waant je hier echt een beetje in het buitenland; het landschap is heuvelachtig en de lieflijke dorpjes worden gekenmerkt door authentieke vakwerkhuizen. Zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Limburg is het landschap erg mooi, waardoor je alle kanten op kunt voor een wandelvakantie in Limburg. Voor bergwandelaars zijn de mooiste wandelroutes in Zuid Limburg te vinden, doordat daar grotere hoogteverschillen te vinden zijn.

Reisorganisaties die wandelvakanties naar Limburg aanbieden

  • SNP Reizen
  • Eigen Wijze Reizen
  • ANWB Reizen

Top 5 mooiste wandelvakanties in Limburg

  1. Zuid-Limburg wandelvakantie | wandelen langs hotels | SNP

Deze 4 daagse wandelvakantie in Zuid Limburg brengt je naar het mooie Limburgse heuvelland. Je gaat zowel in Zuid Limburg wandelen als in de mooie Belgische voerstreek. Beide gebieden zijn prachtig heuvelachtig en je waant je dan ook meteen in het buitenland. Door de heuvels zijn de wandelingen hier ook meteen uitdagender dan in de vlakke delen van Nederland. Daar komt bij dat je door de heuvels te beklimmen van prachtige uitzichten kunt genieten. Onderweg wandel je langs meanderende riviertjes die ontstaan door de vele bronnen, uitgestrekte graslanden, beboste hellingen, heggen en boomgaarden. Ook wandel je over het plateau van Margraten.

Je wandelt verder veelal door de brede valleien die zijn uitgesleten door de rivieren de Gulp en de Geul. Door het zachte mergel kon het water gemakkelijk een vallei uitslijten. Onderweg passeer je zo nu en dan boerenhoeven in de typische vakwerkstijl. Je overnacht in 2 verschillende comfortabele accommodaties inclusief ontbijt. Op 2 dagen is ook het diner inbegrepen en op de tweede dag is er bagagevervoer geregeld.

  1. Wandelvakantie Epen » (4 of 6 dagen) ⋆ wandelen in Limburg

Tijdens deze 4 of 6 daagse wandelvakantie in Limburg ga je eveneens wandelen in het mooie Zuid Limburg. Je gaat wandelen vanuit het plaatsje Epen, dat in het Geuldal ligt. Van hieruit maak je verschillende mooie wandeltochten. De wandelroutes voeren je steeds in een andere richting, waardoor je veel variatie zult ervaring in het landschap. Je wandelt voortdurend in heuvelachtig gebied en veelal over mooie slingerende wandelpaadjes. Je ziet onderweg mooie vakwerkhuizen en klimt onder andere naar het afgelegen gehucht Heijenrath. De bospaden voeren je door bijzondere holle paden, door de bossen naar mooie uitzichtpunten. Van hieruit geniet je van prachtige vergezichten over de mooie omgeving.

Op sommige momenten zijn de wandelroutes in dit deel van Limburg best pittig en maak je aardig wat hoogtemeters. Tijdens een van deze wandeltochten breng je een bezoek aan het Drielandenpunt op de grens van Nederland, België en Duitsland. Je overnacht 3 of 5 nachten in Epen op basis van logies of halfpension. Ter plekke kun je eventueel een lunchpakket bijboeken.

  1. Dutch Mountain Trail | Beklim de seven summits in NL | SNP

Als je echt het bergwandelgevoel wilt beleven tijdens je wandelvakantie in Limburg is de Dutch Mountain Trail een absolute aanrader. Je gaat gedurende deze 6 of 7 daagse wandeltocht in Limburg meer dan 1500 meter klimmen en dalen in 6 verschillende bergetappes. Je wandelt over slingerende paadjes, langs wijngaarden en hellingen vol met bloemen. Ook loop je door holle wegen en passeer je onderweg snelstromende riviertjes. De paden worden zo nu en daar aardig steil, maar daarop volgt dan ook weer snel een prachtig uitzicht als beloning. Je daalt vervolgens weer af langs steile rotswanden waarbij je in een steile afgrond kijkt.

Onderweg is er niet alleen natuurschoon om van te genieten, maar ook volop authentieke Limburgse architectuur. Je wandelt door lieflijke dorpen vol valkwerkhuizen en prachtige vierkantshoeven. Maar je passeert ook mooie landgoederen en kastelen. Overnachten doe je in comfortabele hotels en herbergen en deze wandelvakantie in Limburg is inclusief bagagevervoer. Tot slot is er onderweg volop gelegenheid om op de gezellige Limburgse terrasjes iets te drinken en te genieten van een Limburgse vlaai.

  1. Krijtlandpad – Wandelvakantie in Limburg

Het Krijtlandpad is een hele mooie wandeltrektocht in Limburg. Je wandelt tijdens deze langeafstandswandelroute door het meest zuidelijke deel van ons land; namelijk het Zuid-Limburgse Krijtland. Je vindt hier een prachtig heuvelachtig landschap met beboste hellingen, bloemen, holle paden, kronkelende beekjes en lieflijke dorpjes met vakwerkhuizen. Tijdens deze wandelvakantie ga je dagelijks zo’n 14 tot 25 kilometer wandelen, je kunt echter zelf bepalen of je voor de lange of korte wandelroute kiest.

Onderweg kun je op een van de vele terrasjes genieten van de heerlijke Limburgse vlaai waar dit gebied om bekend staat. De wandelvakantie begint in Maastricht en brengt je helemaal naar de Vaalserberg bij het Drielandenpunt. Vervolgens keer je via een andere route weer terug naar Maastricht. Vanaf de plateaus onderweg geniet je van beeldschone vergezichten over de valleien. Je overnacht in prima hotels en de wandelvakantie in Limburg is inclusief bagagevervoer. Je hoeft zelf dus alleen een dagrugzak bij je te dragen. Je overnacht op basis van logies of halfpension.

  1. 3-daags wandelarrangement Noord Limburg – Chateau Holtmuhle

Deze korte ANWB wandelvakantie in Noord Limburg duurt slechts 3 dagen, maar laat je op een prachtige manier kennismaken met het veelzijdige landschap van Noord Limburg. Je kunt hier heerlijk wandelen en tegelijkertijd genieten van de Limburgse gastvrijheid. Je vindt hier bijvoorbeeld de bijzondere maasvallei waar je over het jaagpad langs de rivier kunt wandelen. Vanaf het pad heb je een bijzonder mooi uitzicht op het kloosterdorpje Steyl. Via een pintje kun je van de ene oever naar de andere varen, zodat je een flinke rondwandeling kunt maken tussen Venlo, Steyl en Tegelen.

Overnachten doe je tijdens deze korte wandelvakantie in het luxe Bilderberg Hotel Chateau Holtmuhle. Dit historische kasteel stamt uit de middeleeuwen en is omgetoverd tot een stijlvol viersterrenhotel. Het kasteel heeft nog een authentieke slotgracht en is de perfecte uitvalsbasis voor zowel wandeltochten als