Op 19 augustus gaat de Vuelta a España van start. Niet in Spanje, maar in Nederland. Drie dagen is de Spaanse ronde op Nederlands grondgebied te bewonderen. In de Vuelta & WK 2022 gids blikken wij vooruit op de derde grote ronde van het jaar en kijken we met een schuin oog ook alvast naar de wereldkampioenschappen wielrennen in Australië.

In de Vuelta & WK 2022 gids vind je natuurlijk alles over de etappes van de Vuelta, alle deelnemende ploegen en de beoogde hoofdrolspelers. Primoz Roglic bijvoorbeeld, die – als hij fit genoeg is – voor de vierde keer op rij de Vuelta kan winnen. Ook Julian Alaphilippe weet hoe het voelt om achter elkaar een van de grootste (zo niet dé grootste) koersen te winnen. Hij werd in 2020 en 2021 namelijk wereldkampioen, doet hij dat kunstje dit jaar dunnetjes over? Niet voor niets sieren Roglic en Alaphilippe de cover.

Maar er is meer. Twee rappe mannen komen namelijk aan het woord. Renaat Schotte trok naar Belgisch Luxemburg om in een boerderij met Arnaud De Lie te spreken. Michael Kerkhof zocht het dichter bij huis en sprak met Olav Kooij af in ‘zijn’ Numansdorp. Thomas Olsthoorn ging dan weer in gesprek met Achterhoeker Koen Bouwman, de revelatie van de Giro d’Italia. Straks mag hij ook zijn opwachting maken in de Vuelta. Al hun verhalen lees in je in dit nummer.

En verder: een Q&A met Annemiek van Vleuten, ‘Fietsen met…’ Koos Moerenhout, portret van tijdritkoning Filippo Ganna en een reportage over het ambitieuze BEAT Cycling.

Dit en meer lees je in de nieuwstee editie van Procycling. Haal hem nu in de winkel of bestel het magazine voor €6,75!

Procycling Vuelta en WK 2022