Gaat de fiets mee naar je vakantieadres of begint je vakantie op de fiets? Oftewel: ‘bikepacking’, de hippe term voor fietsvakantie! De fietsbranche vaart er wel bij met fancy spullen en fietsen die onmisbaar zijn voor je trip.

Bikepacker van het eerste uur Ronald Jacobs weet wel beter. Volgens Ronald is bikepacking gewoon doen en ervaren. In deze aflevering van de FIETS Podcast neemt Ronald je mee in zijn fietsavonturen en legt je piekfijn uit hoe je kan beginnen met bikepacking. Naast Ronald zit hoofdredacteur Edwin Haan. Onze host is, zoals altijd, Herman van Tilburg. Vergeet je niet te abonneren op Fiets de Podcast en maak ons blij met een review. Heb je vragen of opmerkingen, mail ze naar: podcast@fiets.nl

In deze aflevering gaat het onder meer over:

  • Hoe begin je met bikepacking?
  • Hoe maak je een route?
  • Wat neem je wel/niet mee op/naast je fiets?
  • Welke fietsgereedschap neem je mee?
  • Hoe overnacht je onderweg?
  • Fietsbestemmingen voor je bucketlist!

Natuurlijk hebben we weer een dikke prijs! 

Beantwoord de prijsvraag goed en maak kans op het fietsophangsysteem ‘BikeDock van Artivelo’. 

De podcast beluister je via je favoriete podcast app, of in de widget hieronder:

Checklist voor je bikepacking avonturen

Fiets Gravelspecial bestellen

Wat? Heb je de Gravelspecial nog niet gezien? Je weet niet wat je mist. 132 pagina’s vol leuke informatie over gravelen. Met reisverhalen, de mooiste evenementen, uitleg over comfort, tubeless, een tassentest, een bier & koffietest, pagina’s vol mooie spulletjes, het houdt niet op! Dit mooie magazine bestellen doe je hieronder.