De Tour de France voor mannen zit er al bijna op, maar wees niet getreurd: de Tour gaat gewoon nog een week door. Met de Tour de France Femmes staat er namelijk nog een heerlijke week wielersport op ons te wachten. Op Eurosport en de NOS hoef je er niets van te missen.

De start van de Tour de France Femmes is aanstaande zondag 24 juli onder de Eiffeltoren. Voordat de mannen op Champs-Élysées aan hun slotrondjes beginnen, is het vanaf 13.40 uur tijd voor de vrouwen om te beginnen aan de 82 kilometer lange openingsetappe. Er liggen direct mogelijkheden voor de Nederlandse vrouwen, denk aan Lorena Wiebes. Pakt zij de eerste gele trui?

De vrouwen krijgen een pittig parcours voorgeschoteld met van alles en nog wat, al ontbreekt een tijdrit tot spijt van bijvoorbeeld Nederlands wegkampioen Riejanne Markus. Het slotweekend belooft enorm pittig te worden en alles bepalend. De voorlaatste etappe (zaterdag 30 juli) van Sélestat naar Le Markstein kent drie zware beklimmingen. De slotetappe eindigt zelfs op La Planche des Belles Filles, de plek waar Tadej Pogacar onlangs nog Jonas Vingegaard wist te verslaan. Kroont Demi Vollering of Annemiek van Vleuten zich op de steile (gravel)meters tot Tourwinnares?

Live op tv

Eurosport doet de hele week live verslag van de Tour de France Femmes. Met Nick Stöpler en Jip van den Bos als commentatoren en Iris Slappendel à la Bradley Wiggins op de motor zit je wat koersinformatie daar goed. Ook de NOS zendt de etappes live uit. Kortom: genoeg koers om van te genieten.

Wil je helemaal op de hoogte zijn van de Tour de France Femmes? Koop dan de Tourgids van Procycling. Hoewel de informatie over de mannenkoers natuurlijk al achterhaald is, is het etappeoverzicht van de vrouwen (met analyse van Roxane Knetemann) en interviews met Van Vleuten, Vollering, Wiebes, Marianne Vos en Lotte Kopecky nog hartstikke relevant. Bestellen? Klik dan hieronder!

Bestel ons Tour de France 2022 pakket