Altijd spannend: het eerste schoolreisje van je kind. Natuurlijk is het leuk voor je zoontje of dochtertje om lekker met klasgenootjes weg te gaan, maar voor jou als ouder is het best een spannende gebeurtenis. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je kind helemaal voorbereid op pad gaat zodat jij je geen zorgen hoeft te maken! In deze blog vertellen we hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kind helemaal klaar is voor dat eerste schoolreisje!

Lekker slapen

Moet je zoon of dochter zelf zijn of haar slaapbenodigdheden meenemen naar het schoolreisje? Zorg dan dat er niets ontbreekt zodat er lekker geslapen kan worden. Bekijk dan eens welk luchtbed geschikt zou zijn. Je hebt namelijk verschillende luchtbedden die je gemakkelijk mee kunt nemen. Ook zijn er varianten met een ingebouwde pomp zodat het luchtbed nog eerder klaar is om op te slapen.

Alles mee

Je kind zal ongetwijfeld tijdens het schoolreisje lekker op stap gaan met de klas. Zorg er dan voor dat hij of zij alles bij zich heeft. Koop een mooie rugzak kind en vul deze met wat te drinken en lekkere snacks. Maar voeg bijvoorbeeld ook pen en papier en – als je kind een telefoon heeft – een oplader toe. Daarnaast is het slim om de rugzak te voorzien van een label met daarop het huisadres en contactgegevens voor het geval er iets gebeurt. Ten slotte is het verstandig om je kind wat geld mee te geven, mocht dit nodig zijn.

Regenkleding

Pak in het geval van slecht weer ook regenkleding in zodat je kind beschermd is tegen nattigheid. Grote kans dat ze een stuk moeten wandelen of