Wil jij inzicht in het effect van training op je sprintvermogen en duurvermogen? Woon je in of rondom Amsterdam en train je nu minimaal 3 tot 4 x per week? Dan is de VU op zoek naar jou voor een groot onderzoek naar het effect van verschillende trainingsinterventies op de prestatie van wielrenners.

Het doel van het onderzoek is drieledig.

  1. Het eerste doel is om sprint- en duurvermogen te verbeteren na gecombineerde kracht- en duurtraining. Met nieuwe inzichten die uit dit onderzoek zullen volgen kunnen we wielrenners in de toekomst mogelijk meer gericht advies geven voor een bepaalde trainingsvorm zodat zij op een effectieve manier kunnen trainen
  2. Een tweede doel is om meer inzicht te geven in het effect van verschillende trainingsvormen op spierniveau, hoe dit verschilt per individu en hoe snel eventuele veranderingen plaatsvinden. 
  3. Het derde doel is om met behulp van de verzamelde gegevens te kunnen voorspellen hoe een individu op een trainingsvorm zal gaan reageren.

Tijdens het onderzoek, dat loopt van 5 september t/m 11 december, zul je 5x per week gaan trainen, waarvan 2 á 3 onder begeleiding in Amsterdam. Interesse? Meer info via deze link. Direct aanmelden kan op deze pagina.