In april lanceerde Assos een nieuwe bibshort en jersey in hun Equipe collectie, de Equipe RSR S9 Targa bibshort en Equipe RS S9 Targa jersey. Assos schreef in hun persbericht dat de broek ontworpen is voor renners die de snelste en lichtste uitrusting eisen. Het persbericht klonk veelbelovend en ik kon het de afgelopen tijd ervaren.

De Equipe RSR S9 Targa bibshort
Assos maakt al jaren kwalitatief zeer goede kleding en met name hun bibshorts springen eruit. Het Zwitserse merk staat niet alleen bekend om de kwaliteit van hun broeken, maar ook om hun patenten. Wat is er dan nieuw aan deze broek? Nou, het opvallendste is de compressie. Bij het aantrekken voel je direct de spanning op je benen. Assos omschrijft dat zij gebruik hebben gemaakt van Type.701kompressor-techniek, dit zou moeten leiden tot vermindering van de vermoeidheid en het verhogen van je snelheid.

Sneller ging ik er niet door, maar duidelijk is wel dat de compressie erg fijn aanvoelt tijdens het fietsen. De aanwezige gripper met stippenpatroon is eigenlijk overbodig, het zou schelen dat je niet allemaal stippen in je been hebt staan na het fietsen. De broekspijpen zijn afgewerkt met een laser-cut. Wat opvalt ten opzicht van de eerdere Assos Mille GTO C2 bibshort die ik vorig jaar testte is dat de broekspijpen wat langer zijn.