Het kopen van een nieuwe fiets is doorgaans een behoorlijke investering. Met name als je een elektrische fiets, racefiets of bakfiets aan wilt schaffen. Als je kostbare fiets onverhoopt beschadigd raakt of gestolen wordt, zorgt een fietsverzekering ervoor dat de reparatie- of vervangingskosten gedekt worden. In dit artikel lees je wat het kost om een fietsverzekering af te sluiten.

Premiekosten van een fietsverzekering

Een fietsverzekering sluit je af voor tenminste één jaar. Je kunt ervoor kiezen om de verzekeringspremie in één keer, (half)jaarlijks of maandelijks te betalen. De premiekosten liggen grofweg tussen de 2 en 5 euro per maand.

De uiteindelijke premiekosten hangen samen met vier factoren.

  • De wenselijke verzekeringsdekking
  • De (aanschaf)waarde van je fiets
  • Je leeftijd
  • Je woonomgeving

Waarom is het verstandig om fietsverzekering af te sluiten?

Waarom is het verstandig om fietsverzekering af te sluiten

“Mij overkomt dat niet!,” is iets dat menig fietsbezitter ongetwijfeld wel eens heeft gedacht over zowel schade als diefstal van diens fiets. Toch kun je dat nooit met zekerheid zeggen en is het afsluiten van een fietsverzekering sterk aan te raden.

  • Een fiets is kwetsbaar. Hoe ervaren en voorzichtig je ook bent: een ongeluk zit in een klein hoekje. De kans dat je je fiets eens beschadigd is aanzienlijk.
  • Een fiets is een doelwit. Vrijwel iedere fiets is een doelwit van