Ja hij heeft een accu. En ja hij heeft een motor. Maar het is ook gewoon een heel mooie en snelle BMC. De nieuwe roadmachine AMP lijkt twee werelden fijntjes te combineren en wij mochten er mee op pad.

Terwijl heel Nederland met een ijsco in de hand aan het strand zat vloog ik naar Zwitserland om in de bloekverziekende hitte voor de profs uit te rijden in de ronde van Zwitserland. Geen bergetappe volgens de Zwitsers. Maar stiekem toch bijna 3000 hoogtemeters. We zullen het Zwitsers vals plat noemen. Normaal een lange dag vol breekmomenten, pijn in de quadriceps en buitenbladbeuken op de tussen stukken. Vandaag zwaar bij vlagen, en alleen wanneer je zelf wilt. Wind mee zit verborgen in de knop op de bovenbuis. Handig!

buitenblad beuken dus!

Roadmachine AMP
Deze BMC is feitelijk ‘gewoon’ een Roadmachine zoals we hem kennen. Een endurance fiets met sportief karakter. Geen ingewikkelde comfortfoefjes, veerelementen of ander gedoe. Wel een strak uitgelijnd frame met comfortabele zit en ruimte voor 32 millimeter brede banden. Qua silhouet en geometrie is de fiets op millimeterwerk na gelijk aan de normale Roadmachine. En dat is anders dan andere e-racers. Want hoewel je ze nog niet op iedere hoek van de straat ziet heeft bijna ieder groot merk inmiddels zo’n soort fiets in hun segment. Vaak zijn e-racers een stuk langer, met name aan de achterkant doordat de motor ergens rondom het bracket geplaatst moet worden. BMC heeft dit erg fraai opgelost. Want eerlijk, je moet heel goed kijken om te zien dat dit een fiets met valsspeel-functie is.

Alle basistechnieken zijn verder gelijk. Denk aan kabels fraai binnendoor en een afgeplatte zadelpen die voor extra flex/comfort zorgt.