Het is een stuk fietsroute dat het unieke karakter van Flevoland typeert. De Ketelmeerdijk biedt dat waar fietsers Flevoland van kennen: Een kaarsrechte weg met aan je linkerhand het water van het Ketelmeer en aan je rechterhand akkers zover het oog rijkt (als je geluk hebt in het voorjaar vol met tulpen). Daarna zal de route je verbazen.

Wanneer je van de Ketelmeerdijk rechtsaf slaat komt de geur van naaldbomen je tegemoet. Door het Roggebotzand loopt een prachtig slingerend pad. Geef de benen wat rust en geniet van de zon die door de bomen schijnt en het geluid van fluitende vogels. Dan wordt de rust verstoort. Je slaat linksaf en staat oog in oog met de Hel van het Roggebot: drie kilometer onvervalste klinkers.

Nu is het tijd om het gas open te draaien. Hoe harder je rijdt hoe minder je trilt op de fiets. Het is nog net niet zo erg als de kasseien van Parijs-Roubaix, maar deze secteur pavé krijgt voor Nederlandse begrippen toch al snel 3 sterren. Aan het einde van de klinkerweg word je beloont. Bij Het Grote Kabouterbos kun je genieten van een kop koffie en een pannenkoek. Door het Roggebotbos loopt ook een populaire mountainbikeroute, dus in het weekend zul je hier veel fietsers treffen. Heb je de smaak juist net lekker te pakken? Knal dan vooral lekker door. En ontdek wat Flevoland nog meer te bieden heeft.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Fietsen in Flevoland is duidelijk anders. Niet in de laatste plaats vanwege het bijzondere verhaal van de provincie. De drie polders zijn het grootste stuk man made land ter wereld. Dat zie en voel je op de fiets. Je rijdt over nieuw land, vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Veel fietsers kennen Flevoland van het open landschap en de rechte wegen. Maar de provincie heeft nog veel meer te bieden. Er zijn tal van meanderende paden door weelderige natuur. Om te zorgen dat je deze niet voorbij fietst, hebben de fietsverenigingen, Visit Flevoland en Sportservice Flevoland de 10 mooiste racefietsroutes gemaakt. Je pakt net die bijzondere zigzagweg door de fruitgaarden en zult versteld staan als je een doorsteek maakt naar een vuurtoren die midden in de polder opdoemt.

Zijn de spreekwoordelijke benen warmgedraaid voor een rondje door Flevoland? Tijd om je fiets te pakken om het nieuwe land te ontdekken. Je vindt alle routes op www.visitflevoland.nl/wielrennen. Daar vind je ook een gave film over de wielerhighlights van Flevoland. Elke route is uitgeschreven en voorzien van een routefilmpje. De routes ‘Doorpolderen’ en ‘Keren langs de meren’ gaan langs de hierboven omschreven ‘Hel van het Roggebot’.