Vorige week werd ik uitgenodigd op het kantoor van Specialized om een rondje over de Posbank te fietsen met Fabio Jakobsen, de Nederlandse topsprinter van het Quick-Step Alpha Vinyl team. Natuurlijk niet omdat hij het zo gezellig vindt om met een langzame amateur als ik te fietsen, maar om de nieuwste schoenen van sponsor Specialized te presenteren, de S-Works Torch.

Opvolger van de 7

De S-Works Torch is de vervanger van de vorige topschoen van het merk, de S-Works 7 Road. Voor we op de fiets stapten kregen we eerst een uitleg van één van de ontwerpers van de schoen. Die legde uit wat er de verschillen zijn tussen de Torch en de 7, en dat zijn er nogal wat. De voetplaat is nog steeds knalstijf, maar ze hebben hem wel 20 gram lichter weten te maken. De zool is aan de zijkanten zo dun dat je hem nauwelijks ziet zitten. Onder het schoenplaatje is hij wat dikker, maar dat zie je niet als je ingeklikt bent.

De voorkant en de hak hebben een bescherming. Het hakstukje is te vervangen als deze is versleten.