Als je op skivakantie gaat, zijn goede skisokken onmisbaar. Ze houden je voeten lekker warm en droog en zorgen tegelijkertijd voor de juiste bescherming in je skischoenen. Maar hoe kies je de beste skisokken? Ga je voor Falke skisokken of kies je juist goedkope ski sokken? En hoe dik moeten skisokken eigenlijk zijn? Om je te helpen een goede keuze te maken, hebben wij de beste skisokken van 2022 voor je op een rijtje gezet. Ook vind je onderaan dit artikel nog een aantal tips voor het kopen van goede skisokken.

In deze koopgids


Dit zijn de beste skisokken van 2022

In de top 10 beste skisokken zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 7 beste skisokken van 2022 uitgelicht

Wat de beste skisokken zijn voor heren, hangt van verschillende dingen af. Om je te helpen een paar goede skisokken te kopen, hebben wij onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je de 10 beste skisokken van dit moment.


1. Falke SK1 Skisokken

Beste skisokken voor heren
Falke SK1 Skisok Heren

Geslacht: Heren
Kleur: Zwart

Falke SK1 Skisok Heren

op voorraad
2 new from €27,00
sinds 9 mei 2022 10:10

De Falke SK1 Skisokken zijn volgens ons de beste skisokken voor heren van 2022. Deze lange skisokken van Falke zijn perfect voor mensen die recreatief op de ski’s staan en comfort belangrijk vinden. Ze hebben een anatomische pasvorm die perfect aansluit bij de anatomie van mannenvoeten. Deze hebben namelijk andere verhoudingen dan de voeten van dames. Door de zorgvuldig ontworpen pasvorm van deze Falke skisokken voor heren zitten ze perfect in je skischoenen. Er is rekening gehouden met extra bescherming op de wreef en ook het scheenbeen en de enkel zijn van een extra laagje voorzien. Dit zijn namelijk de plekken waar sneller druk ontstaat bij het dragen van skischoenen.

Verder zijn de Falke SK1 Skisokken voor heren lekker dik en zacht. Ze zijn gemaakt van een combinatie van zijde en wol, waardoor ze je voeten goed op temperatuur houden. Tegelijkertijd wordt transpiratievocht goed afgevoerd, zodat je voeten niet nat blijven. Tot slot sluiten ze goed aan zonder te knellen, gaan ze gezwollen enkels tegen en bevorderen ze de bloedcirculatie.

Bekijk de Falke SK1 Skisokken bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 10:10

2. Salomon S-Access Sok

Beste skisokken voor dames
Salomon S-Access Sok

Polyamide
Geslacht: Dames
Kleur: Blauw

Salomon S-Access Sok

niet op voorraad

De Salomon S-Access Sokken zijn wat ons betreft de beste skisokken voor dames van 2022. Deze comfortabele skisokken hebben een prettige pasvorm en sluiten goed aan rond je voeten, enkels en kuiten. Door de compressie rondom de voetholte en wreef zorgen ze voor extra stabiliteit tijdens het skiën. Onder de bal van je voet en rondom je hielen en tenen is extra bescherming en stabiele ondersteuning voorzien. Deze zachte, dikke laag voorkomt druk- en schuurplekken en verkleint de kans dat je blaren krijgt. 

De Salomon Energy Cell middenzool en de Ortholite sockliner zorgen voor optimaal draagcomfort en zorgen dat je nog meer plezier haalt uit het skiën. Daarbij hebben ze een nieuwe Contagrip zool die ervoor zorgt dat je voeten niet heen en weer schuiven en je een goede grip hebt. De skisokken voor dames zijn gemaakt van een mix van synthetische materialen en wol, waardoor ze de temperatuur van je voeten goed op peil houden en tegelijkertijd zorgen voor een goede vochtafdrijving. Hierdoor blijven je voeten droog – en dat is wel zo prettig als je op de piste staat. 

Bekijk de Salomon S-Access Sok bij deze vertrouwde webshops:


3. Falke SK1 Skisok Dames

Ook voor dames heeft Falke een SK1 skisok ontworpen. De Falke SK1 Skisok voor dames is echter speciaal aangepast aan de anatomie van de vrouwenvoet en zorgt daardoor voor een comfortabele fit in je skischoenen. Er is op verschillende manieren gezorgd voor optimaal comfort. Zo is er bijvoorbeeld extra bescherming voorzien op de hielen, rondom de voorvoet en bij de tenen. Hierdoor zorgen de Falke skisokken voor dames voor extra demping en ontstaan er minder snel drukpunten die voor blaren kunnen zorgen.

Verder zijn de Falke dames skisokken ook voorzien van bescherming op je scheenbeen, je enkels en je wreef, omdat dit plaatsen zijn waar sneller druk ontstaat wanneer je skischoenen draagt. De boord bovenaan de sokken is heel breed waardoor de druk goed verdeeld wordt. De sokken zakken niet af, maar knellen ook niet rond je kuiten. Tot slot zijn ze gemaakt van zijde en wol, waardoor je voeten lekker warm blijven en vocht goed wordt afgevoerd.

Bekijk de Falke SK1 Skisok Dames bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 10:10

4. Falke SK2 Skisok heren

Falke SK2 Skisok Heren

Geslacht: Heren
Kleur: Donkerblauw/Oranje

Falke SK2 Skisok Heren

op voorraad

De Falke SK2 Skisokken zijn ook een prima keuze voor heren die goede skisokken zoeken. Ze zijn speciaal ontworpen voor de ambitieuze skiër en vallen in een iets hogere prijsklasse. De kwaliteit is echter fantastisch en de sokken dragen heel comfortabel, waardoor ze hun geld zeker waard zijn. Het ideale allround skisokken voor heren met redelijk wat ervaring op de piste. In tegenstelling tot ski sokken voor beginners, is de bescherming op deze ski sokken minder dik. Er is natuurlijk wel protectie voorzien op de wreef, het scheenbeen en de enkel, maar doordat deze dunner is, heb je meer contact met de skischoen en voel je beter wat je doet.

Je hebt met de Falke SK2 Skisokken voor heren dan ook veel controle over je ski’s, waardoor je gecontroleerd op hoge snelheid de piste af kunt – ook de moeilijke pistes. De sokken zijn gemaakt van een combinatie van merinowol en polypropyleen, waardoor vocht perfect wordt afgevoerd, maar je voeten ook lekker warm blijven.

Bekijk de Falke SK2 Skisok heren bij deze vertrouwde webshops:


5. Falke SK2 Skisok dames

Falke SK4 Sok

Geslacht: Heren
Kleur: Blauw/Rood

Falke SK4 Sok

op voorraad

De Falke SK2 Skisokken voor dames zijn in grote lijnen hetzelfde als de Falke SK2 skisokken voor heren, maar dan speciaal aangepast aan damesvoeten. Ze zijn geschikt dames met wat meer ervaring op de ski’s. Dat zit hem vooral in het feit dat ze iets minder protectie hebben dan bijvoorbeeld de Falke SK1 skisokken. De bescherming op de wreef, het scheenbeen en de enkel is wel aanwezig, maar iets dunner. Hierdoor heb je meer contact met je skischoenen en voel je beter wat je doet. Je hebt dus meer controle over je ski’s en kunt hierdoor gemakkelijker de pittige pistes afdalen.

De Falke skisokken voor dames zijn gemaakt van een mix van merinowol en polypropyleen. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat je lekker warme voeten houdt tijdens het skiën. Tegelijkertijd zijn ze sneldrogend en bieden ze een optimaal vochttransport. Tot slot hebben deze roze skisokken voor dames een antibacteriële werking en zijn ze duurzaam geproduceerd.

Bekijk de Falke SK2 Skisok dames bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 10:10

6. Falke SK4 Sok

Falke SK4 Sok

Geslacht: Heren
Kleur: Blauw/Rood

Falke SK4 Sok

op voorraad

De Falke SK4 Sokken zijn de beste skisokken voor fanatieke skiërs die graag lange tochten maken en rustig een hele dag op de ski’s staan. Het is een medium dikke skisok met extra padding op de plaatsen waar sneller irritatie ontstaat. Dit zijn met name de schenen, enkels en hielen. Hier is de stof dikker om de druk te verminderen. Toch is de cushioning niet zo dik dat je het contact met de skischoenen verliest. Je voelt nog perfect wat je doet en hebt hierdoor veel controle over je ski’s.

Doordat er merino wol in de skisokken verwerkt is, zijn ze lekker warm en zorgen ze voor een zeer goede isolatie. Daarnaast is er polypropyleen en polyacryl gebruikt en de mix van deze materialen is zeer goed in staat om je voeten droog te houden en vocht snel af te voeren. Dit is belangrijk want natte voeten worden niet alleen snel koud, maar zorgen ook voor meer wrijving en een vergrote kans op blaren. Verder hebben de merino wollen skisokken een antibacteriële werking, waardoor er minder snel onaangename geurtjes ontstaan.

Bekijk de Falke SK4 Sok bij deze vertrouwde webshops:


7. Icebreaker Ski+ Medium Skisok

Ook de Icebreaker Ski+ Medium Skisok is een prima keuze als je op zoek bent naar goede skisokken. Deze lange skisokken reiken tot over je kuiten en houden dus je volledige onderbenen lekker warm en beschermd. Het zijn mooie grijze skisokken met een medium dikte en protectie op de juiste plaatsen. Zo is er extra padding voorzien op de hielen, kuiten en het scheenbeen. Dit zijn tenslotte de plaatsen waar je snel druk of wrijving kunt ervaren tijdens het dragen van skischoenen. Doordat er veel merino wol is gebruikt voor de skisokken hebben ze een goede warmte isolatie en zul je geen koude voeten krijgen.

De Icebreaker Ski+ skisokken hebben geen knellende band, maar een brede rand die goed aansluit en afzakken voorkomt. Verder zijn de comfortabele wollen ski sokken sneldrogende en hebben ze een antibacteriele werking. Vocht wordt snel afgevoerd en je voeten blijven droog en fris tijdens je sportieve avonturen op de piste.

Bekijk de Icebreaker Ski+ Medium Skisok bij deze vertrouwde webshops:


Tips voor het kopen van de beste skisokken

Als je de beste skisokken wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier iets meer over.

Materiaal

Let in de eerste plaats op het materiaal van de skisokken. Sommige goedkope skisokken zijn bijvoorbeeld van katoen gemaakt. Dit is absoluut geen geschikt materiaal voor skisokken, omdat het vocht vasthoudt. Je krijgt dus natte voeten en die koelen logischerwijs snel af. Tegelijkertijd zorgt dit voor meer wrijving en krijg je sneller blaren. Je kunt veel beter voor wollen skisokken – zoals de Icebreaker Ski+ Medium Skisok – kiezen. Merino wol wordt bijvoorbeeld veel voor skisokken gebruikt. Wol heeft een goede warmte-isolatie en kan vocht goed afvoeren. Daarnaast zijn synthetische materialen en zijde ook heel geschikt.