Als je gaat hardlopen zijn niet alleen goede hardloopschoenen belangrijk, je kunt het beste ook goed hardloopsokken dragen. Goede hardloop sokken bieden je voeten namelijk net dat beetje extra steun en comfort om je run zonder problemen af te maken. Ze houden je voeten op je juiste temperatuur en voeren vocht goed af. Sokken die vocht vasthouden, zorgen er namelijk voor dat je sneller irritatie en blaren krijgt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Toch kan het vinden van de beste hardloopsokken nog beste een uitdaging zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten, merken en maten, waardoor je misschien niet weet hoe je goede hardloopsokken van de minder goede exemplaren onderscheidt. Om je te helpen de beste hardloop sokken voor jouw volgende run te vinden, hebben wij onze favorieten voor je verzameld in een top 10.

In deze koopgids


Dit zijn de beste hardloopsokken van 2022

In de top 10 beste hardloopsokken zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 7 beste hardloopsokken van 2022 uitgelicht

Wat de beste hardloopsokken zijn voor heren, hangt van verschillende dingen af. Om je te helpen een paar goede hardloopsokken te kopen, hebben wij onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je de 10 beste hardloopsokken voor heren & dames van dit moment.


1. FALKE RU4 Cool Short Heren Sokken

Beste hardloopsokken voor heren
FALKE RU4 Cool Short

Geslacht: Heren
Sokhoogte: Laag

FALKE RU4 Cool Short

op voorraad

De Falke RU4 Cool sokken zijn volgens ons de beste harloopsokken voor heren van 2022. Deze comfortabele hardloop sokken zijn enkelhoog en worden door vrijwel elke hardloper gewaardeerd. Ze hebben een gemiddelde dikte en zorgen daardoor voor en goed contact tussen je voeten en je schoenen. Tegelijkertijd zijn ze op de juiste plaatsen voorzien van een dikkere laag stof, waardoor wrijving en drukplekken kunnen worden voorkomen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld ook minder snel last van blaren. Daarbij is er ook rekening gehouden met ventilatie en een goede vochtafvoer. Op de wreef zijn de Falke hardloopsokken voorzien van mesh om te zorgen voor verkoeling.

Deze goede hardloopsokken voor heren zijn gemaakt van 100% synthetische materialen, namelijk een mix van Coolmax, polyester en polypropyleen. Synthetische stoffen voeren vocht beter af dan bijvoorbeeld katoen. Ook de drielaagse materiaal constructie – bestaande uit functionele vezels – draagt bij aan een hoog vochttransport en korte droogtijd. De Falke Ru4 hardloopsokken voor heren zorgen ook voor een prettige demping door de voering met een gemiddelde dikte. Deze voering beschermt je voeten en zorgt voor directe krachtoverbrenging.

Bekijk de FALKE RU4 Cool Short Heren Sokken bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 09:55

2. Nike – Multiplier Running No Show Socks

Beste Nike hardloopsokken
Nike Swoosh Sport Sokken

Geslacht: Unisex
Sokhoogte: Halfhoog

Nike Swoosh Sport Sokken

op voorraad

Ook de Nike Multiplier Running No Show Socks zijn een prima keuze als je op zoek bent naar de beste hardloopsokken. Deze Nike hardloopsokken zijn gemaakt van polyester Dri-Fit materiaal en hebben een lage pasvorm. Ze zijn zo ontworpen dat het lijkt alsof je geen sokken draagt tijdens het hardlopen. De Dri-Fit technologie zorgt ervoor dat je voeten droog en comfortabel blijven, zelfs als je lange afstanden gaat hardlopen. Ze zijn licht van gewicht en bestaan voor een groot deel uit mesh. Hierdoor vindt er optimale ventilatie plaats en worden je voeten niet te warm.

Verder zijn de Nike hardloopsokken voorzien van een antisliplaag, zodat je niet wegglijdt en je voeten goed op hun plaats blijven. De linker- en rechtersok zijn verschillend, waardoor de pasvorm nog beter aansluit op de vorm van je voeten. De Nike hardloopsokken worden geleverd in een set van 2 stuks en zijn zowel voor dames als heren geschikt. Je hebt keuze uit verschillende maten en de Nike hardloop sokken worden zowel in zwart als wit verkocht.

Bekijk de Nike – Multiplier Running No Show Socks bij deze vertrouwde webshops:


3. FALKE RU4 Invisible

Beste hardloopsokken voor dames
FALKE RU4 Invisible

Geslacht: Dames
Sokhoogte: Laag

FALKE RU4 Invisible

op voorraad
4 new from €11,68
sinds 9 mei 2022 09:55

De Falke RU4 Invisible Dames Kousenvoenvoetjes zijn de beste hardloopsokken voor dames van dit moment. Deze fijne Falke hardloopsokken hebben een lage pasvorm en zijn daardoor vrijwel onzichtbaar in je hardloopschoenen. Toch zijn het  niet zomaar kousenvoetjes, deze Falke RU4 hardloopsokken zijn zo ontworpen dat ze je voeten precies de juiste ondersteuning geven tijdens het lopen. Het zijn fijne allround hardloopsokken met een medium polstering. Deze polstering zorgt ervoor dat schuur- en drukplekken voorkomen worden en je minder snel blaren krijgt. Zo is er bijvoorbeeld een zacht laagje aanwezig rondom je tenen en hielen. Maar ook de zijkant en onderkant van je voet is goed bescherm.

Het zachte laagje zorgt tegelijkertijd voor extra demping, waardoor je nog comfortabeler kunt hardlopen. Toch verlies je het contact met je hardloopschoenen niet en zorgen de siliconen draden ervoor dat de sokken een goede grip hebben en niet verschuiven. De dames hardloopsokken van Falke hebben een perfecte pasvorm en een speciale linker- en rechtersok. Hierdoor sluiten ze nog beter aan en bieden ze bescherming op de juiste plaatsen. Tot slot zijn ze sneldrogend en goed ademend.

Bekijk de FALKE RU4 Invisible bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 09:55

4. Avento Runningsokken met Climayarn

De Avento Runningsokken met Climayarn mogen ook niet ontbreken in onze top 10 beste hardloopsokken. Deze running sokken zijn ontwikkeld met Climayarn, waardoor vocht zeer goed wordt afgevoerd en je voeten goed geventileerd blijven. Tegelijkertijd zorgt dit materiaal ervoor dat je voeten warm blijven bij koudere temperaturen. Deze eigenschappen hebben de hardloopsokken onder andere te danken aan het feit dat er wol gebruikt is in de Climayarn mix. Wol heeft namelijk een groot ademend vermogen, maar houdt geen vocht vast én houdt je voeten lekker warm in de winter.

Bovenop zijn de hardloop sokken voorzien van mesh om voor extra ventilatie te zorgen. De hakken hebben een 3D zone die wrijving vermindert en voor extra demping en ondersteuning zorgt. Hierdoor krijg je minder snel blaren en irriteren de sokken niet. Ook is er een 3D pad met pluche aanwezig onder de bal van de voet en worden de middenvoet en enkel extra ondersteund dankzij verstevigingen in de running sokken. Er is een linker- en rechtersok voor een optimale pasvorm en de reflecterende print aan de achterzijde steekt net boven je schoen uit, waardoor je beter zichtbaar bent in het donker.

Bekijk de Avento Runningsokken met Climayarn bij deze vertrouwde webshops:


5. STOX Energy Running Socks

Beste compressie hardloopsokken
STOX Energy Running Socks

Geslacht: Heren
Sokhoogte: Hoog

STOX Energy Running Socks

op voorraad
sinds 9 mei 2022 09:55

De STOX Energy Running Socks zijn de beste compressie hardloopsokken van dit moment. Deze hardloop sokken beschikken over een geavanceerde techniek die voor een constante lichte druk zorgt. Deze compressie kan allerlei klachten helpen voorkomen en je sportprestaties helpen verbeteren. De Stox Energy Running Socks helpen bijvoorbeeld om vermoeide, pijnlijke en gezwollen benen en voeten te voorkomen én kunnen helpen om spierpijn, krampen en scheenbeenklachten te voorkomen. Dit heeft er met name mee te maken dat de compressie zorgt voor een betere bloedcirculatie en een snellere afvoer van afvalstoffen. 

Verder zijn deze compressie hardloopsokken comfortabel en stevig en zijn de gemaakt van synthetische materialen. Hierdoor zijn ze sneldrogend en zeer elastisch. Ze zorgen ook voor extra ondersteuning en stabilisatie van je voeten en enkels, waardoor je minder snel blessures oploopt. De hardloop compressiesokken van STOX worden gemaakt in Italië en zijn van een uitstekende kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten én je kunt kiezen uit meerdere moderne kleurcombinaties.

Bekijk de STOX Energy Running Socks bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 09:55

6. FALKE Run Unisex Sokken

De Falke Run sokken voor zowel dames als heren zijn ook een hele goede keuze als je fijne hardloopsokken zoekt. Deze unisex hardloop sokken van Falke zijn relatief eenvoudig uitgevoerd en gemaakt van katoen. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor dagelijks gebruik en zijn het onmisbare sokken voor elke sneaker liefhebber. De Falke Run sokken zijn grotendeels gemaakt van katoen en hebben een hele lichte badstofzool. Deze zorgt voor een heel fijn draagcomfort en biedt extra demping om schokken tijdens het hardlopen goed op te vangen. De katoenen hardloopsokken voelen heel zacht aan en hebben een lange levensduur. Ook na meerdere wasbeurten blijven ze hun elasticiteit en optimale pasvorm behouden.

De hardloopsokken van Falke hebben specifiek een linker- en een rechtersok om een optimale pasvorm te garanderen. Zo hebben ze aan de buitenkant van de voet bijvoorbeeld een dikkere padding dan aan de binnenkant. De tenen en hielen zijn voorzien van optimaal versterkte belastingzones die druk- en schuurplekken te gaan en zo blaren helpen voorkomen. Tot slot zijn de Falke run hardloopsokken verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren, zodat je ze perfect kunt matchen bij je hardloopschoenen en -outfit.

Bekijk de FALKE Run Unisex Sokken bij deze vertrouwde webshops:


7. FLINCK Sportsokken Irezumi Tattoo Crossfit

De FLINCK Sportsokken Irezumi Tattoo Crossfit zijn ook heel geschikt als hardloopsokken. Deze opvallende running sokken zijn van het nieuwe Nederlandse sokkenmerk FLINCK dat gevestigd is in Amsterdam. Het zijn sportsokken van een uitstekende kwaliteit die er daarnaast ook nog eens ontzettend gaaf uitzien. Dit paar heeft bijvoorbeeld een hippe tattoo print, maar de FLINCK sportsokken zijn ook in allerlei andere toffe prints te verkrijgen.

Deze fijne sport- en hardloopsokken zijn voorzien van een badstofpadding rondom de tenen en hiel die voor extra comfort en demping zorgt. Ook zijn deze plekken extra versterkt, zodat de sokken minder snel slijten en je niet snel blaren zult krijgen. Daarbij zijn de teensluitingen naadloos, zodat ook hier geen vervelende drukpunten kunnen ontstaan. De hoge hardloopsokken bieden compressie en steun rondom de voetholte en wreef, waardoor ze heel comfortabel dragen. De sportribben zorgen voor veel stretch, zodat de sportsokken perfect aansluiten en niet gaan zakken of schuiven. Elke print wordt met de hand gemaakt, waardoor elk paar er net een beetje anders uit kan zien. Jouw paar FLICK sportsokken is dus helemaal uniek!

Bekijk de FLINCK Sportsokken Irezumi Tattoo Crossfit bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 9 mei 2022 09:55

Tips voor het kopen van goede hardloopsokken

Om de beste loopsokken te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. In de eerste plaats is dat de juiste maat. Te kleine sokken kunnen gaan knellen, terwijl te grote juist dubbel kunnen gaan zitten en zo voor drukpunten kunnen zorgen. Verder raden we je aan om rekening te houden met het materiaal. Katoen voelt prettig aan, maar kan ook vocht vasthouden. Je kunt voor een flinke run daarom het beste hardloopsokken kiezen die voor een groot deel uit synthetische stoffen of wol bestaan. Let daarnaast op padding en ondersteuning op de juiste plaatsen. Verder kun je het beste loopsokken kopen met een speciale linker- en rechtersok, omdat dit voor een betere pasvorm en bescherming van je voeten zorgt.