Dé gravel-uitdaging van 2022 is met zekerheid The Ride Gravel. Fiets is partner van dit event en van 5 tot en met 9 september 2022 fietsen wij mee. Van de Vogezen in Midden-Frankrijk naar de Cauberg. In vijf prachtige graveltochten door Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België, door de prachtigste natuurgebieden. Geheel in The Ride-stijl natuurlijk; dus met uitstekende verzorging voor rijder en fiets.

Interesse om mee te doen? Kom naar het gratis webinar op maandagavond 16 mei! Samen met Jeffrey van der Tuin van Fiets vertelt The Ride Gravel-organisator Carlo van Nistelrooy je in een uurtje alle ins and outs en kun je al je vragen stellen over het evenement. Het webinar is vanaf 19.30 uur via de laptop of telefoon te volgen. Meld je aan via https://www.the-ride-gravel.cc/webinars. Na aanmelding krijg je de link naar het webinar automatisch doorgestuurd.

De vijf etappes van Trek presents The Ride Gravel rijd je op je eigen tempo. Alleen of met vrienden, want er rijden zo’n 150 deelnemers met je mee. Je wordt daarbij uitgebreid ondersteund. Zo verblijf je op goede campings met alle faciliteiten, is je bagagevervoer van start naar finish geregeld (in je eigen gratis XXL The Ride Gravel-weekendtas), is er medische ondersteuning en een koers- en bezemwagen. Uiteraard staan de professionele mecaniciens van Trek voor je klaar en wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Ontbijt en avondeten kan worden inbegrepen. Natuurlijk is er na afloop van elke etappe een gezelligheid op het knusse finish square met barista-koffie, snacks en de Kwaremont-bar.

Prachtige offroad-route

Elke The Ride Gravel-etappe is gemiddeld iets meer dan 100 kilometer en voert je over een prachtige route van de Vogezen, via Noord-Frankrijk, de Duitse Eifel en de Waalse heuvels naar Zuid-Limburg. In etappe twee en vier is er een optie voor een extra lus zodat je die dagen boven de 140 kilometer kunt fietsen. Maar niets moet en alles mag in The Ride Gravel. De chill-atmosfeer van gravellen blijft heilig. The Ride-routebouwer Gijs Bruinsma tekent met route-partner Sigma voor de route die 60% off road is en voert door schitterende natuurgebieden. De routes zijn voor deelnemers te downloaden via komoot, waarvoor je een gratis wereldpakket ontvangt. Elke dag is er halfweg een ‘Checkpoint & Refuel Station’ waar je bij kunt tanken. Ook aan de verzorging van de fiets wordt gedacht. Naast het Trek Service Team stelt F100 gratis verzorgingsproducten beschikbaar, zodat je fiets lekker schoon is en de ketting lekker loopt. Elke deelnemer krijgt een uitgebreid roadbook met alle informatie over route en points of interest en er is een gezamenlijke deelnemersbijeenkomst kort voor vertrek. De grandioze Finish Party is bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, waar je als held wordt ontvangen.

Overnachtingen en bagage

Ben jij niet zo van het in een greppel slapen, vier fietstassen vol spullen meetorsen en met een gasbrandertje je eigen eten en koffietje regelen? Dan is The Ride Gravel echt iets voor jou. The Ride Gravel zorgt dat jij je volledig kunt focussen op het genieten op de gravel bike. Er zijn drie pakketten voor je deelnamepakket. Het basispakket Rough & Tumble waarbij je je eigen tentje meeneemt en opzet. Bij het pakket Lean & Mean staat er een tent met slaapmatras voor je klaar, krijg je elke dag een ontbijt en 20 muntjes voor snacks en drankjes. Bij Bold & Beautiful slaap je in een ruimere tent met extra comfortabel bed met matras, heb je ook een dagelijks ontbijt en krijg je 40 muntjes voor bar en snacks. Op de website vind je het gehele overzicht op een rij.

Meer info of het informatiepakket downloaden: http://www.the-ride-gravel.cc/. Vragen? Mail info@the-ride-gravel.cc.

Foto: Erwin Sikkens