Eindelijk! Het mooie weer komt eraan. En we hebben een lekker lang paasweekend in het vooruitzicht. CycloWorld struinde door de lijst der lijsten en verzamelde vijf tochten dicht bij huis. Zowel in het weekend als op de maandag. Uiteraard niet alleen voor de racefiets!

De Isaac Alternatieve
Zaterdag 16 april 2022

Schitterende en zeker geen simpele toertocht net over de Belgische grens. Ooit ontstaan als alternatief voor de Amstel Gold Race, vandaar de naam. Het parcours pakt bekende en onbekende delen van de voerstreek en Ardennen mee. Langste afstand 160 km met 3000 hm. Stevige kost, dus.

Lees hier meer.

Grenspalenklassieker Limburg
Zaterdag 16 april 2022

Leuke, sympathieke en kleinschalige toertocht, opgezet door Bram Tankink en Jos van Emden. De naam zegt het al, in deze tocht kom je langs zoveel mogelijk grenspalen. Er zijn parcoursen voor zowel de racefiets als de gravelbike. Meer weten over deze tocht? Luister de podcast met Bram nog eens terug van CycloWorld. Hij vertelt daarin uitgebreid over het concept en het ontstaan ervan.

Lees hier meer.

Tour de Haute Veluwe
Zaterdag 16 april 2022

Leuke tocht over het zuidelijk en oostelijk deel van de Veluwe. Gevarieerde landschappen, mooie en ongerepte natuurgebieden, behoorlijk wat hoogteverschillen en goede horecavoorzieningen bij de controleposten. Er zijn 4 afstanden (80, 110, 115 en 150 km), waarbij je kunt kiezen om via Radio Kootwijk en/of via de Posbank te gaan.

Lees hier meer.

De Reuzen van Vlaanderen
Maandag 18 april 2022

Gave toertocht waarbij je zoals de naam al doet vermoeden in en rond de Vlaamse Ardennen rijdt. In de langste afstand (159 km) krijg je in totaal 31 hellingen voor je kiezen waarbij je maar liefst 2700 hoogtemeters overwint. De snelle opeenvolging van hellingen zullen je benen stevig op de proef stellen. Kan je de kasseien van de Oude Kwaremont goed verteren en daarna nog en danseuse Koppenberg op rijden? De organisatie is in handen van Golazo, dus over de verzorging hoef je je geen zorgen te maken.

Lees hier meer.

PlugPlug Limburg
Maandag 18 april 2022

Limburg heeft de gravelgrinder veel te bieden: magnifieke heidevelden, eindeloze bossen en magistrale grindwegen. Vanuit Lanaken fiets je recht het groen in. De rest van de rit kom je er niet meer uit. De langste afstand is 153 km waarvan 75% off-road. Geen gravelbike? Je bent ook welkom op je crosser of MTB.

Lees hier meer.

Dit is een artikel van CycloWorld. Bekijk hier meer verhalen.