Of je nu op wintervakantie gaat of er in Nederland op uittrekt gedurende de winter, met een paar goede winterschoenen voor heren hou je je voeten lekker warm en droog. Dit maakt elke buitenactiviteit leuker en comfortabeler. Wat de beste winterschoenen voor heren zijn, hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk is de pasvorm heel belangrijk, maar ook de waterdichtheid en het draagcomfort zijn van belang. Ook kunnen we ons voorstellen dat je het uiterlijk van de heren winter schoenen niet onbelangrijk vindt. Gelukkig worden er ook veel hippe winterschoenen voor heren aangeboden. Verschillende outdoormerken, zoals Meindl en Sörel, bieden meerdere winterschoenen en -laarzen aan voor heren, waardoor er volop keuze is.

In deze koopgids


Dit zijn de beste winterschoenen voor heren van 2022

In de top 10 beste winterschoenen voor heren zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 10 beste winterschoenen voor heren van 2022 uitgelicht


1. Meindl Arctic Winter GTX

Beste winterschoenen voor heren
Meindl Arctic Winter GTX

Kleur: Bruin
Materiaal: Nubuck leer

Meindl Arctic Winter GTX

niet op voorraad

De Meindl Arctic Winter GTX zijn wat ons betreft de beste winterschoenen voor heren van dit moment. Het zijn stevige boots van een hoge kwaliteit nubuck leer. Als voering is 12 mm chroomvrij lamsvel gebruikt in combinatie met een primaloft vulling. Tussen de lagen bevindt zich ook een Gore-Tex liner om te warme winterschoenen perfect waterdicht te maken. De primaloft isolatie is van lichtgewicht synthetisch materiaal dat ook blijft isoleren als het vochtig wordt. De winterschoen voor heren uitneembare binnenzool die voor een extra laagje isolatie onder je voeten zorgt. Deze kun je er eventueel uithalen om te vervangen voor je eigen zooltjes

Onder de Meindl warme winterschoenen voor heren zitten degelijke Vibram Winter grip zolen. Deze zijn zo ontworpen dat ze ook voor een goede grip zorgen op gladde en koude ondergronden. De tussenzool is voorzien van PU demping en zorgt ervoor dat je extra comfortabel loopt. Al met al zijn deze gevoerde winterschoenen voor heren heerlijk warm en zijn ze geschikt voor temperaturen tot -30.

Bekijk de Meindl Arctic Winter GTX bij deze vertrouwde webshops:


2. Sorel Buxton Lace Schoen

Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Sorel Buxton Lace Schoen

Kleur: Bruin
Materiaal: Suede, Textiel

Sorel Buxton Lace Schoen

op voorraad

Ook de Sorel Buxton Lace Schoenen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar de beste winterschoenen voor heren. Deze stoere veterboots zijn geschikt voor temperaturen tot -32 graden en houden je voeten heerlijk warm en droog. Daarbij zien ze er ook nog een mooi uit. Het bovenmateriaal is suede in combinatie met details van textiel. Deze zijn voorzien van een waterdichte constructie en ook de naden zijn getaped om een goede waterdichtheid te garanderen. In de heren winterschoenen is een laag 200 grams isolatie aanwezig om je voeten goed warm te houden.

Verder hebben de Sorel winter schoenen voor mannen een sterke lichtgewicht zool van waterdicht rubber. Deze loopt hoog door en heeft een stootrand om je voeten te beschermen. Aan de onderzijde is hij voorzien van een patroon dat voor een goede grip zorgt op gladde en koude ondergronden, zoals sneeuw. Tot slot hebben deze goede winterschoenen uitneembare binnenzolen. Hierdoor kun je deze boots ook gebruiken als je steunzolen draagt of graag je eigen zooltjes uitzoekt.

Bekijk de Sorel Buxton Lace Schoenen bij deze vertrouwde webshops:


3. Olang Montreal Schoen

Olang Montreal Schoen

Kleur: Bruin
Materiaal: Geolied leer

Olang Montreal Schoen

op voorraad
sinds 6 april 2022 09:28

De Olang Montreal Schoen behoort wat ons betreft ook tot de beste winterschoenen voor heren van dit moment. De gevoerde winterschoenen voor heren zijn gemaakt van geolied leer en hebben daardoor een stoere matte uitstraling. De binnenvoering is gemaakt van zacht schapenwol en heeft daardoor een perfecte isolerende werking. Deze warme winterschoenen voor heren zijn dan ook ideaal voor een winterse boswandeling of wanneer je op wintervakantie gaat naar koude gebieden, zoals Lapland. Tussen de binnenvoering en buitenlaag is het BeatheTex membraan aanwezig. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat de schoenen waterdicht zijn, maar wel blijven ademen.

De nette winterschoenen voor heren hebben geen veters naar een ritssluiting, waardoor je ze gemakkelijk en snel aan- en uit kunt trekken. De herenschoenen hebben een degelijke rubberen zool met een diep profiel. Deze zorgt ervoor dat je voldoende grip hebt, maar ook dat je voeten goed kunnen afrollen. Al met al zijn deze winterschoenen voor mannen geschikt voor allerlei winterse outdoor avonturen.

Bekijk de Olang Montreal Schoen bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 6 april 2022 09:28

4. Olang Canadian

Beste goedkope winterschoenen voor heren
Olang Canadian

Kleur: Zwart
Materiaal: Suede, Polyester

Olang Canadian

op voorraad

Ook de Olang Canadian winterschoenen zijn een prima keuze voor heren die de kou in trekken. Deze winterlaarzen zijn gemaakt van rubber en polyester en houden je voeten heerlijk warm bij winterse temperaturen. De rubberen zool is perfect waterdicht en loopt hoog door rondom je voeten. De zolen zijn voorzien van een stevig profiel waarmee je een goede grip hebt op allerlei koude ondergronden, zoals sneeuw en rotsen. De schacht van de warme winterschoenen voor heren is gemaakt van polyester. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid en zijn de boots goed rond je enkels en kuiten aan te spannen. 

Bovenaan is een koordje voorzien met een tie-on sluiting. Hiermee kun je ze winterschoenen nog beter afsluiten en voorkomen dat er sneeuw bij in valt. Hou er wel rekening mee dat de schacht van polyester niet waterdicht is, maar alleen waterafstotend. Wanneer je door diepe sneeuw loopt, is dit doorgaans geen probleem, maar diepe plassen zijn een minder goed plan. Tot slot vallen de heren winter schoenen klein uit, dus je kunt het beste een maatje groter bestellen.

Bekijk de Olang Canadian bij deze vertrouwde webshops:


5. Meindl Sölden

Meindl Sölden

Kleur: Bruin
Materiaal: Bergrundleer

Meindl Sölden

op voorraad
3 new from €110,00
sinds 6 april 2022 09:28

De Meindl Sölden behoren ook zonder twijfel tot de beste winterschoenen voor heren. Deze fijne hoge winterschoenen voor heren houden je voeten heerlijk warm tot ongeveer -25 graden. Hierdoor zijn ze ideaal voor op wintersport, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon dragen tijdens een boswandeling gedurende onze Nederlandse winters. De rubberen zool loopt hoog door, waardoor je voet perfect droog blijft en goed beschermd is. Hou er wel rekening mee dat de schacht niet 100% waterdicht is en je bij diepe plassen wél natte voeten kunt krijgen.

De schacht van de Meindl winterschoenen voor heren is gemaakt van bergrundleer en zorgt voor veel stevigheid rond je enkels en kuiten. Ze hebben een vrij hoge schacht en dankzij de voering van synthetische nepwol blijven zowel je voeten als onderbenen lekker warm. De inlegzool werkt ook isoleren, zodat je geen last hebt van optrekkende kou. Hij is wel uitneembaar, dus je kunt ook je eigen inlegzooltjes gebruiken. Daarnaast is de binnenschoen uitneembaar, zodat je die alshuttenschoen kunt gebruiken. 

Bekijk de Meindl Sölden bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 6 april 2022 09:28