Specialized maakt niet alleen loeidure carbon racefietsen, nee, ze maken nu ook loeidure aluminium racefietsen. Dit is de nieuwe Allez Sprint. Eigenlijk een soort SL7, maar dan van metaal in plaats van carbon.

Verschillende uitvoeringen

De vernieuwde razendsnelle racebak komt in drie uitvoeringen, een LTD, de Comp en als losse frameset. De prijzen, ga eerst even goed zitten, zijn als volgt:

  • Allez Sprint LTD, 7500 euro
  • Allez Sprint COMP, 3300 euro
  • Allez Sprint frameset, 1800 euro

De LTD uitvoering komt alleen online beschikbaar. Daar zullen de dealers die vorige maand al te horen kregen dat Specialized nu ook zelf fietsen rechtstreeks aan de consument gaat verkopen niet blij van worden. Je kunt deze fiets nog wel bij je favoriete dealer laten afleveren, blijf je toch nog een beetje vriendjes. Als je hem liever aan de deur bezorgd krijgt, dan kan dat ook. De Comp en de framesets zijn wel gewoon bij je Specialized dealer te koop.

De LTD-uitvoering. Dit heeft erg veel weg van een SL7, toch?!

De LTD uitvoering wordt afgemonteerd met een SRAM Force 1X Etap AXS groepset en een mooie set Roval Rapide CL wielen. Rijd je liever met een dubbel, dan kan er een derailleurnok opgeschroefd worden.

De Comp fietsen krijgen een Shimano 105 groepset. Ja, je leest het goed. Een alu fiets met 105 voor 3300 euro! Times are changing. Specialized heeft gekozen voor een BSA bracket. Schroefdraad dus, dat is mooi! Door de nieuwe vorm van de zitbuis kon de Tarmac 2021 carbon zadelpen gebruikt worden, dat is ook geen straf. En uiteraard zit er een carbon voorvork in de frames.

De lasnaden zijn duidelijk zichtbaar

Geometrie

De Allez Sprint komt in 6 maten beschikbaar, zie ook de geometrietabel hieronder. De Comp is er in 2 kleuren, zwart en oasis. De LTD is er alleen in de mooie paarse uitvoering die je op de foto’s ziet. De frameset komt beschikbaar in zes verschillende kleurschema’s.

Smartweld

Ik vergeleek de Allez al even met de SL7. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je kijkt naar wat Specialized met het Allez frame heeft gedaan zul je het snappen. Met hun Smartweld techniek hebben ze bijna alle vormen van de carbon SL7 weten te repliceren in aluminium. Dat is best knap. Het maakt de Allez de snelste aluminium fiets die ze ooit hebben gemaakt.

Alle kabels lopen heel netjes geïntegreerd door het frame, wat zorgt voor een supercleane look. De fiets is, uiteraard, alleen geschikt voor schijfremmen. Standaard komt hij met 700x26mm bandjes, maar je kunt er zelfs 32mm brede sloffen onder zetten als je wat meer comfort wilt.

De gele plekken geven aan waar de lasverbindingen zitten

Alle specs en verdere info vind je op de site van Specialized.