De juiste pasvorm is bij wandelschoenen ontzettend belangrijk. Het zorgt voor de juiste ondersteuning en is essentieel voor het draagcomfort. De krappe schoenen gaan al gauw knellen en kunnen voor blaren zorgen. Gelukkig zijn de wandelschoenen van tegenwoordig niet meer allemaal eenheidsworst, maar is er voor vrijwel elke voet een geschikt schoen te vinden. Zo is er ook een ruim aanbod aan wandelschoenen voor brede voeten te vinden. Vrijwel alle grote merken, zoals Lowa, Meindl en Hanwag, hebben wel wandelschoenen voor de brede voet.

Het is natuurlijk wel belangrijk om naast de bredere pasvorm ook te letten op de andere eigenschappen van de wandelschoenen. Kies een schoen die past bij het terrein waarop je met meest wandelt en weeg af of ze waterdicht of lichtgewicht moeten zijn. Ook het type zool is van belang. Het bepaalt of je voeten goed kunnen afrollen en of je voldoende grip hebt op verschillende ondergronden. Om je te helpen goede wandelschoenen voor brede voeten te vinden, hebben we onze favorieten voor je verzameld in een top 5 beste wandelschoenen voor een brede voet.

In deze koopgids


Dit zijn de beste wandelschoenen voor een brede voet van 2022

In de top 5 beste wandelschoenen voor een brede voet zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste wandelschoenen voor een brede voet van 2022 uitgelicht


1. Meindl Rapide GTX Wandelschoen

Beste wandelschoenen voor dames met brede voet
Meindl Rapide GTX Wandelschoen

Geslacht: Dames
Kleur: Grijs

Meindl Rapide GTX Wandelschoen

op voorraad
4 new from €158,90
sinds 18 maart 2022 10:24

De Meindl Rapide GTX zijn de beste wandelschoenen voor dames met brede voet van dit moment. Deze fijne lage wandelschoenen hebben een bredere voorvoet, maar sluiten wel goed rondom de hiel. Dit zorgt ervoor dat je niet heen en weer schuift in de schoenen. Aan de voorkant lopen de damesschoenen iets naar boven. Dit wordt ook wel toe-flip genoemd en zorgt ervoor dat je je stappen goed afmaakt en gemakkelijker een goede loopbeweging maakt.

Daarnaast zijn deze extra brede wandelschoenen voor dames voorzien van een Comfort Sportzool die niet alleen voor een goede afwikkeling van de voet zorgt, maar ook een uitstekende demping heeft. Verder is het bovenwerk van de schoenen gemaakt van suède en mesh. Dit is stevig, maar dankzij het mesh zijn de schoenen toch licht van gewicht. Ook zorgt het voor voldoende ventilatie, zodat je voeten niet te warm worden. Dankzij het Gore-Tex membraan zijn de schoenen goed waterdicht en blijven je voeten ook in natte gebieden mooi droog.

Bekijk de Meindl Rapide GTX bij deze vertrouwde webshops:

Laatste Amazon prijs update was op: 18 maart 2022 10:24

2. Meindl Matrei GTX Wandelschoen

Beste wandelschoenen voor heren met brede voet
Meindl Matrei GTX Wandelschoen

Geslacht: Heren
Kleur: Bruin

Meindl Matrei GTX Wandelschoen

op voorraad

Kampeerwereld.nl

De Meindl Matrei GTX zijn de beste wandelschoenen voor heren met brede voet. Het zijn categorie A/B wandelschoenen met een halfhoge schacht. Hierdoor zijn de wandelschoenen met brede leest voor heren ideaal voor wandelingen in berg- en heuvelachtige gebieden. Doordat ze wat hoger zijn, geven ze veel steun aan je enkels en zorgen ze voor een stabiel gevoel. De binnenzool bestaat uit het Memory Foam System van Meindl en zorgt ervoor dat de zool zich compleet vormt naar je voeten. Dit zorgt voor nog meer steun en maakt de brede wandelschoenen heel comfortabel. De combinatie van de inlegzool en de tussenzool zorgt voor een goede demping.

De buitenzool is een Comfort Hiker zool met multigrip profiel. Deze zorgt voor een goede grip op verschillende ondergronden. Je kunt met deze schoenen dan ook zowel in de bergen en bossen wandelen als op verharde paden in de bebouwde kom. Tot slot zorgt het Gore-Tex binnenwerk ervoor dat je voeten droog en goede geventileerd blijven.

Bekijk de Meindl Matrei GTX bij deze vertrouwde webshops:


3. Lowa Renegade GTX Mid Wide

De Lowa Renegade GTX Mid is een hele populaire wandelschoen voor heren en is nu ook verkrijgbaar met een een brede leest. Deze halfhoge wandelschoenen zijn echte allrounders waarmee je zowel lange wandelingen door bossen en over heuvels kunt maken als een dagelijks blokje om in het park. Ze vallen in de categorie A/B wandelschoenen en zijn daardoor stevig genoeg om er ook mee in de bergen te wandelen. De Vibram Evo zool van rubber zorgt daarbij voor een goede grip.

Verder zijn deze wandelschoenen niet alleen voor een brede voet, maar ook specifiek voor herenvoeten. Mannen hebben anatomisch gezien namelijk andere voeten dan vrouwen, waardoor unisex schoenen niet altijd een goede keuze zijn. Ook deze wandelschoenen voor brede voeten zijn voorzien van een Gore-Tex membraan. Deze houdt je voeten droog, maar heeft tegelijkertijd ook een groot ademend vermogen. Je kunt met deze wandelschoenen met brede leest voor heren dan ook gerust door de plassen banjeren of door nat gras wandelen.

Bekijk de Lowa Renegade GTX Mid bij deze vertrouwde webshops:


4. Lowa Renegade GTX Mid Wide

De Lowa Renegade is niet alleen een populaire wandelschoen voor heren, het zijn ook hele goede wandelschoenen voor dames met een brede voet. Sterker nog: het zijn de bestverkochte Lowa wandelschoenen voor dames. Gelukkig zijn ze dus niet alleen verkrijgbaar met een normale schoenwijdte, maar zijn ze er ook met een brede leest. Met name de voorvoet is wijder, waardoor brede voeten voldoende ruimte hebben. De hielen zijn smaller en dankzij de hielstabilisator blijft je hak goed op z’n plaats en schuif je niet heen en weer in de schoenen.

De Vibram Evo zool heeft een diep profiel dat voor een goede grip op verschillende ondergronden zorgt. Daarnaast bieden de Lowa dames wandelschoenen voor brede voeten een goede demping en zorgen ze voor een goede afwikkeling van de voet. De buitenschoen is gemaakt van gewaxt nubuck leer dat met het juiste onderhoud lang meegaat. De Gore-Tex binnenschoen zorgt voor een uitstekende waterdichtheid en een groot ademend vermogen.

Bekijk de Lowa Renegade GTX Mid Wide bij deze vertrouwde webshops:


5. Hanwag Gritstone II Wide Lady GTX

De Hanwag Gritstone II Wide Lady GTX zijn ook hele goede wandelschoenen voor brede voeten. Deze extra brede wandelschoenen voor dames hebben een laag model en zorgen daardoor voor veel bewegingsvrijheid. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor lange wandelingen op vlak terrein en kunnen ook prima dagelijks gedragen worden. Dankzij het Gore-Tex membraan zijn ze goed waterdicht, maar zorgen ze ook voor voldoende ademend vermogen. 

De Vibram Ultragrip zool zorgt ervoor dat je een goede grip hebt op allerlei ondergronden en het lederen bovenwerk van de schoen voelt heel stevig aan. Hierdoor krijgen je voeten veel steun en stabiliteit. Het Ghilly vetersysteem van Hanwag zorgt ervoor dat je de wandelschoenen al vanaf de tenen goed aan kunt snoeren. Tot slot zijn deze wandelschoenen voor dames voorzien van een brede leest, zodat er extra ruimte is voor je voorvoet en tenen.

Bekijk de Hanwag Gritstone II Wide Lady GTX bij deze vertrouwde webshops: