Een goede backpack voor dames biedt vaak een groter draagcomfort voor vrouwen dan een unisex backpack. Er is rekening gehouden met de anatomie, waardoor het gewicht beter verdeeld wordt en je meer bewegingsvrijheid hebt. Om je te helpen een goede keuze te maken voor je volgende reis, hebben we verschillende backpacks voor vrouwen met elkaar vergeleken. De beste backpacks voor dames hebben we verzameld in de top 10 die je hieronder kunt vinden.

In deze koopgids


Dit zijn de beste backpacks voor dames van 2022

In de top 10 backpacks voor dames zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 3 beste backpacks voor dames van 2022 uitgelicht

De Thule Versant 50L Womens is de beste backpack voor dames van 50 liter. Deze compacte backpack heeft een ergonomisch ontwerp dat heel geschikt is voor vrouwen. Hij is voorzien van het BioWrap systeem, waarmee je het draagsysteem aanpast en helemaal voor jouw lichaam op maat maakt. Je kunt de hoogte van de schouderbanden verstellen en ook de heupband breder of smaller maken. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en draag je een groot deel van de last met je onderlichaam en blijven je nek en schouders gespaard.

De U-vormige ritssluiting aan de voorkant zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk bij je spullen kunt en de rugzak niet helemaal leeg hoeft te trekken als je iets zoekt. Bovenop is een extra compartiment voorzien waarin je bijvoorbeeld etenswaren kunt bewaren. Ook op de heupband is een opbergvak aanwezig voor je telefoon, een snack of je portemonnee. Tot slot wordt hij geleverd met regenhoes, zodat je spullen droog blijven als je overrompeld wordt door een bui.

Bekijk de Thule Versant 50L Womens bij deze vertrouwde webshops:


De Lowe Alpine Cerro Torre ND is de beste backpack voor dames van 80 liter. Het is een smalle backpack met een praktisch ontwerp en veel volume. Deze versie van de backpack is speciaal voor dames ontworpen en houdt rekening met de anatomie van vrouwen. Daarbij is de ruglengte eenvoudig aan te passen en zijn ook de schouderbanden en heupband verstelbaar. Dankzij de voorgevormde padding wordt de druk goed verdeeld en voorziet de backpack in een groot draagcomfort. 

Op z’n kleinst is de volume van de backpack 60 liter, maar door de flap te verstellen kun je dit uitbreiden naar 80 liter. De flap kan zelf ook gebruikt worden om spullen in te stoppen. Daarnaast is hij eenvoudig los te maken van de backpack, zodat je hem als dagrugzak kunt gebruiken. Verder is het hoofdcompartiment van de rugzak zowel via de boven- als voorkant te bereiken, zodat je je bagage gemakkelijk kunt organiseren. Ook zijn er verschillende lussen en kleinere opbergvakken om accessoires en kampeerspullen mee te nemen.

Bekijk de Lowe Alpine Cerro Torre ND bij deze vertrouwde webshops:


De Deuter Aircontact Lite 45 + 10 is volgens ons de beste Deuter backpack voor dames. Deze backpack van 55 liter is eveneens smal, waardoor je veel bewegingsvrijheid tijdens je outdoor avontuur. Het rugsysteem kan eenvoudig in lengte worden aangepast om de tas op maat te maken. Daarbij is hij voorzien van Ergonomic Comfort Lock heupbanden zijn voorgevormd en sluiten perfect aan rond de heupen. Hierdoor blijft de backpack heel stabiel en wordt het gewicht goed opgevangen. Ook kun je in de heupband je telefoon, camera en/of een snack kwijt.

Het rugpand is voorzien van padding en is zo ontworpen dat transpiratievocht goed wordt afgevoerd en je rug zo lang mogelijk droog blijft. De schouderbanden zijn voorzien van loadlifters die ervoor zorgen dat de backpack niet achterover gaat hellen. De borstriem kan in hoogte worden aangepast, zodat je borsten niet worden afgekneld.

Bekijk de Deuter Aircontact Lite 45 + 10 bij deze vertrouwde webshops:


Waarom een backpack rugzak specifiek voor dames?

Het lichaam van vrouwen is anatomisch gezien natuurlijk anders dan dat van mannen. Door de rondere vormen van vrouwen sluiten niet alle unisex backpacks even goed aan. Dit kan ervoor zorgen dat het gewicht niet goed verdeeld wordt en je onderweg blessures of pijnklachten krijgt.

Door een backpack voor vrouwen te kiezen, is de kans op een comfortabele pasvorm groter. De schouderbanden zijn bijvoorbeeld vaak aangepast qua vorm en de borstband kun je meestal zo verstellen dat je buste niet wordt geplet of afgekneld. Ook bij de heupband is vaak rekening gehouden met de anatomie van dames.

Waar je op kunt letten om de beste backpack voor dames te kopen

Om de beste backpack rugzak voor dames te vinden, zijn er verschillende dingen waarop je kunt letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Verstelbare ruglengte

Vrouwen hebben vaak een korter bovenlichaam dan mannen. Om een goede pasvorm te garanderen, kun je dan ook het beste een backpack voor dames kiezen met een verstelbare ruglengte. De … is hier een voorbeeld van.

Schouder-, heup- en borstbanden

Let ook op de schouderbanden, heupbanden en de borstband. Onder andere de vorm van de schouderbanden is van invloed op het draagcomfort, maar ook de vorm van de heupband is bepalend. De Thule Versant 50L heeft bijvoorbeeld een voorgevormde heupband die voor stabiliteit en een goede verdeling van het gewicht zorgt.

Interieur 

Het interieur en de indeling van de compartimenten is ook van belang bij het kopen van een backpack voor dames. Een rugzak met een hoofdvak dat je zowel van boven als aan de voorkant kunt openen is vaak het meest praktisch. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een backpack met kleine rugzak die je ook los kunt gebruiken. De Lowe Alpine Cerro Torre ND 60:80l is voorzien van zo’n afneembare daypack.

Volume

Uiteraard is ook het volume van de backpack voor dames belangrijk. Ga je alleen een korte trip maken, dan ken je het beste een kleine backpack voor dames van bijvoorbeeld 40 liter kopen. De Lowe Alpine Airzone Trek ND 33:40 is hier een voorbeeld van. Voor langere reizen waarbij je bijvoorbeeld ook gaan kamperen kun je het beste een grote backpack, zoals de Lowe Alpine Cerro Torre ND 60:80 kiezen.

Conclusie over de beste backpack voor vrouwen

Wat de beste backpack voor dames is, is een vraag die we niet in het algemeen kunnen beantwoorden. Dit hangt er namelijk helemaal vanaf hoe lang je op reis gaat en wat voor soort reis je gaat maken. Voor korte trips en huttentochten heb je bijvoorbeeld een kleine backpack voor vrouwen nodig, terwijl je voor een reis van een paar maanden in Azië beter een grotere backpack met afneembare rugzak kunt kopen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een goede backpack voor dames hebt gevonden voor jouw volgende backpack avontuur.