Een koepeltent voor 6 personen is niet het meest voorkomende type 6 persoons tent. Een koepeltent wordt meestal gebruikt als klein bijzettentje op de camping en biedt dan plaats voor 2 of 3 personen. Een koepeltent is echter heel gemakkelijk en snel op te zetten en het is wat ons betreft dan ook niet zo gek dat er ook koepeltenten voor 6 personen ontwikkeld zijn. 

6 persoons koepeltenten zijn er in verschillende varianten: vergelijkbaar met de kleinere koepeltentjes, maar ook als grote koepel met daaraan vast verschillende slaapcompartimenten. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen én hebben de koepeltenten verschillende afmetingen. Om je te helpen een geschikte tent voor jouw volgende kampeeravontuur te vinden, hebben we de beste koepeltenten voor 6 personen verzameld in een top 10. 

In deze koopgids


Dit zijn de beste 6-persoons koepeltenten van 2022

In de top 5 6-persoons koepeltenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste 6-persoons koepeltenten van 2022 uitgelicht

Beste koepeltent voor 6 personen
Vaude Badawi Long sand

Gewicht: 15.920 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Vaude Badawi Long sand

op voorraad

De Vaude Badawi Long sand is de beste koepeltent voor 6 personen van dit moment. Deze functionele 6 persoons tent is heel gemakkelijk op te zetten en heeft met een waterkolom van 3.000 mm een uitstekende waterdichtheid. Het tentdoek is gemaakt van polyester en is voorzien van een polyurethaan coating. Het grondzeil van polyamide heeft zelfs een waterkolom van 10.000 mm en de koepeltent kan daardoor ook op natte ondergronden worden opgezet.

De praktische Vaude koepeltent voor 6 personen bestaat uit een grote koepel als middengedeelte met hieraan vast twee 3 persoons slaapcabines van 210 x 200 cm groot. De grote koepel heeft een stahoogte van 215 cm, waardoor je hier prima rechtop kunt staan. De ingang kun je helemaal oprollen, zodat je gemakkelijk naar binnen kunt en er zijn een aantal raampjes waardoor je naar buiten kunt kijken. Hij heeft een los grondzeil, waarop je je spullen kunt zetten. Tot slot is de tent goed geventileerd, waardoor condensvorming wordt tegengegaan.

Bekijk de Vaude Badawi Long sand bij deze vertrouwde webshops:


Beste lichtgewicht koepeltent voor 6 personen
MSR Habitude 6 Tent

Gewicht: 6200 gram
Stahoogte: 195 centimeter

MSR Habitude 6 Tent

op voorraad

De MSR Habitude 6 is de beste lichtgewicht koepeltent voor 6 personen. Natuurlijk is 6,2 kg niet echt heel licht voor een tent, maar voor een 6 persoons koepeltent is het opvallend weinig. In combinatie met de pakmaat van 58 x 25 cm zorgt dit er dan ook voor dat het een prima tent is voor trektochten. Daarbij is het ook heel fijn dat deze 6 persoons koepeltent heel gemakkelijk op te zetten en af te breken is. Bij warm en droog weer kun je er ook voor kiezen om alleen de binnentent op te zetten, zodat je vanuit je bed naar de sterrenhemel kunt staren. En doordat de tent zelfdragend is – en dus geen scheerlijnen nodig heeft – is hij ook geschikt voor rotsachtige ondergronden.

Het slaapcompartiment is 254 cm breed en 305 cm lang. Hierdoor kunnen er 4 personen naast elkaar liggen en kunnen er nog 2 personen overdwars liggen. Er blijft dan zelfs nog een beetje ruimte over voor bagage. De voortent is 122 cm diep en biedt plaats aan schoenen en tassen.

Bekijk de MSR Habitude 6 bij deze vertrouwde webshops:


Coleman Bering 6

Gewicht: 13.600 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Coleman Bering 6

op voorraad

Ook de Coleman Bering 6 is een prima koepeltent voor 6 personen. Deze langwerpige tent heeft 2 tegenover elkaar liggende slaapcabines – dit model wordt ook wel een vis-a-vis tent genoemd. In het midden bevindt zich het leefgedeelte waar je een tafel en stoelen neer kunt zetten en waar je bagage kwijt kunt. De Coleman koepeltent voor 6 personen is 205 cm hoog in het middengedeelte, waardoor de meeste mensen hier rechtop kunnen staan. De slaapcabines zijn allebei 210 x 210 cm groot. Hierdoor is er genoeg ruimte voor 6 slaapmatjes van 70 cm breed.

Het tentdoek is gemaakt van ademend polyester en heeft een waterkolom van 2.000 mm. Hierdoor is de tent goed waterdicht en bestand tegen een bui of regenachtige dag. Het middengedeelte is 180 cm bij 230 cm groot en de voordeur kun je volledig oprollen voor een vrije in- en uitgang. Tegenover de deur is een raampje aanwezig voor daglicht en de ventilatieopeningen in het dak en bij de slaapcabines helpen condens voorkomen.

Bekijk de Coleman Bering 6 bij deze vertrouwde webshops:


Beste goedkope koepeltent voor 6 personen
Skandika Daytona 6

Gewicht: 12.300 gram
Stahoogte: 195 centimeter

Skandika Daytona 6

niet op voorraad

De Skandika Daytona 6 is de beste goedkope koepeltent voor 6 personen. Deze betaalbare koepeltent bestaat uit een grote koepelvorm met aan 3 zijden een 2 persoons slaapcabine. Je kunt hem gebruiken als familietent, maar doordat er meerdere slaapcabines zijn, is dit ook een fijne tent om met vrienden of meerdere stellen te gebruiken. Doordat de slaapcabines niet aan elkaar vast zitten, heb je net wat meer privacy dan bij andere tenten.

De 6 persoons koepeltent is gemakkelijk op te zetten en heeft een stahoogte van 195 cm. Het tentdoek is gemaakt van polyester en heeft een waterkolom van 3.000 mm. In combinatie met de gesealde naden zorgt dit voor een prima waterdichtheid. De slaapcabines zijn alledrie 160 x 210 cm groot, waardoor je er met gemak een tweepersoons luchtbed in kwijt kunt. Het leefgedeelte is 210 x 210 cm groot en biedt ruimte voor bagage, maar is ook een prima leefruimte bij slecht weer. Tot slot zorgen ventilatieopeningen voor voldoende frisse lucht en minimale condensvorming.

Bekijk de Skandika Daytona 6 bij deze vertrouwde webshops:


De Husky Boston tent is ook een hele praktische koepeltent voor 6 personen. Deze stevige groene tent bestaat net als de Coleman Bering 6 uit een koepel met een beide kanten een slaapcabine. De bogen van de Husky Boston zijn echter niet helemaal rond, maar hebben een knikje, waardoor het dak wat platter is en de wanden wat steiler. Het resultaat is een praktische ruime tent voor 6 personen. De slaapcabines zijn 210 x 240 cm groot, waardoor je er zelfs extra brede slaapmatjes of kleine luchtbedden voor 6 personen in kwijt kunt.

Het middengedeelte biedt ruimte voor bagage en is aan 2 kanten toegankelijk. Hierdoor kun je de tent ook goed ventileren. Daarnaast zijn er zowel in het dak als boven de slaapcabines ventilatieopeningen gemaakt om de tent van frisse lucht te voorzien en condensvorming tegen te gaan. Tot slot heeft de tent een stahoogte van 2 meter en een waterkolom van 3.000 mm. Het grondzeil heeft zelfs een waterkolom van 10.000 mm.

Bekijk de Husky Boston tent bij deze vertrouwde webshops: