Een familietent voor 6 personen is ideaal voor een ontspannen kampeertrip met het hele gezin. Zo’n familietent is doorgaans heel ruim en heeft meerdere slaapcabines die je – met een beetje geluk – kunt oprollen of openritsen. Zo kun je gemakkelijk en snel bij je kind(eren) kijken vanuit je eigen bed. Ook hebben veel 6 persoons familietenten een kuipvormig grondzeil, waarop kinderen lekker kunnen spelen als het buiten wat minder mooi weer is. Om je te helpen een geschikte tent te vinden, hebben we de beste familietenten voor 6 personen voor je verzameld in een top 10. We hebben gekeken naar het formaat, gebruikscomfort, materiaal en het gemak waarmee ze op te zetten zijn. Kijk snel verder als je benieuwd bent naar de beste familietent voor 6 personen.

In deze koopgids


Dit zijn de beste 6-persoons familietenten van 2022

In de top 5 6-persoons familietenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste 6-persoons familietenten van 2022 uitgelicht

Beste familietent voor 6 personen
Obelink Familia 6 tunneltent

Gewicht: 54.400 gram
Stahoogte: 215 centimeter

Obelink Familia 6 tunneltent

€1.095,00
op voorraad

Obelink.nl

De Obelink Familia 6 is de beste familietent voor 6 personen. Door de royale afmetingen is het de perfecte tent voor het hele gezin en kun je ook heel comfortabel kamperen met kleine kinderen. De tent is maar liefst 730 cm lang en 450 cm breed. Daarbij heeft hij een stahoogte van 215 cm. De Obelink tunneltent heeft een 6 persoons slaapcompartiment, bestaande uit 3 ruime slaapcabines van elk 145 cm breed en 220 cm lang. Je kunt de tussenwanden ook oprollen als je één grote slaapcabine wilt creëren.

Verder is de Obelink 6 persoons familietent voorzien van een inritsbaar kuipzeil dat ervoor zorgt dat je droge voeten houdt en geen last hebt van ongedierte of tocht. Bij de ingang kun je het zeil plat leggen, zodat je er niet over struikelt. Ook zijn er in de voortent grote ramen aanwezig, waardoor je veel daglicht hebt en aan alle kanten naar buiten kunt kijken. De luifel zorgt ervoor dat je droog buiten kunt zitten. Tot slot is het tentdoek gemaakt van ademend polykatoen en zijn er ventilatieopeningen en muggengaas aanwezig.

Bekijk de Obelink Familia 6 bij deze vertrouwde webshops:


Beste Coleman 6-persoons familietent
Coleman Meadowood 6L

Gewicht: 25.800 gram
Stahoogte: –

Coleman Meadowood 6L

op voorraad

De Coleman Meadowood 6L is de ideale familietent voor 6 personen van het merk Coleman. Deze ruime tunneltent is gemakkelijk op te zetten en biedt volop ruimte voor het hele gezin. Hij heeft een groot slaapcompartiment met 3 slaapcabines van 130 cm breed en 210 cm lang. Eventueel kun je de scheidingswanden eruit ritsen om een andere verdeling of één hele grote slaapcabine te creeren. Verder zorgt de BlackOut Bedroom technologie van Coleman ervoor dat de slaapcabines 99% van het zonlicht tegenhouden. Dit houdt de slaapcabine overdag tot 5 graden koelen en ‘s nachts tot 1 graad warmer. En het zorgt ervoor dat je beter en langer kunt slapen.

De 6 persoons familietent van Coleman heeft een stahoogte van 210 cm en wat wat afgevlakt dak. Hierdoor kunnen de meeste mensen overal in de tent rechtop staan. Het vaste kuipvormige grondzeil houdt de vloer mooi droog, waardoor je kinderen ook gerust op de grond kunt laten spelen. De diepe luifel biedt een beschutte in- en uitgang en je kunt er uit de regen of felle zon zitten. 

Bekijk de Coleman Meadowood 6L bij deze vertrouwde webshops:


Beste opblaasbare familietent voor 6 personen
Outwell Parkdale 6PA

Gewicht: 27.300 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Outwell Parkdale 6PA

op voorraad

Vrijbuiter.nl

De Outwell Parkdale is de beste opblaasbare familietent voor 6 personen. Deze stoere groene tent heeft een frame van luchtbuizen die je eenvoudig oppompt met een handpomp. Hierdoor staat de opblaastent gemakkelijk en snel en hoef je niet uit te zoeken welke tentstok waar moet. Het slaapcompartiment is 360 cm breed bestaat uit 3 slaapcabines. Deze hebben verschillende afmetingen en je kunt de tussenwanden ook verwijderen voor een andere indeling. Het Quick & Quiet systeem voor de deuren zorgt ervoor dat je kindje niet wakker wordt als je de ritsen open- of dicht doet.

De familietent van Outwell bestaat uit verschillende zones, waardoor hij heel praktisch is in gebruik. Voor het slaapcompartiment bevindt zich het leefgedeelte met een kuipvormig grondzeil. Daarvoor is nog een stuk voortent aanwezig zonder grondzeil, zodat je je schoenen gewoon aan kunt houden. De voorste wand kun je er eventueel ook uit ritsen, zodat je beschut buiten kunt zitten. Tot slot heeft de familietent veel grote ramen, voldoende ventilatiemogelijkheden en is hij goed waterdicht.

Bekijk de Outwell Parkdale bij deze vertrouwde webshops:


Beste familietent voor 6 personen als je meer vrijheid zoekt qua indeling
Obelink Sahara 500 Ultimate Bell tent

Gewicht: 34.000 gram
Stahoogte: 300 centimeter

Obelink Sahara 500 Ultimate Bell tent

op voorraad

Obelink.nl

De Obelink Sahara 500 is de beste familietent voor 6 personen als je meer vrijheid zoekt qua indeling. Deze leuke Bell tent heeft een doorsnede van 500 cm en is 3 meter hoog. Hij maakt gebruik van een middenstok en een tweepoot bij de ingang, voor de rest blijft hij overeind met scheerlijnen. Dankzij de aerodynamische vorm staat hij heel stevig en is hij bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Het tentdoek is gemaakt van 100% katoen, waardoor het een groot ademend vermogen heeft. Hierdoor heb je geen last van condens en blijft het klimaat in de tent prettig en gezond. Doordat het doek vooraf geïmpregneerd is, is de familietent uitstekend waterdicht.

Het sterke PVC grondzeil kun je aan het tentdoek vastritsen. Zo blijft de vloer droog en komt er geen ongedierte binnen. Als je hem los ritst kun je de zijwanden eventueel oprollen om een zwevend dak te creëren. De Obelink familietent wordt geleverd zonder binnentent, maar die kun je er eventueel wel los bijkopen. Ook is er een hordeur verkrijgbaar om muggen buiten te houden.

Bekijk de Obelink Sahara 500 bij deze vertrouwde webshops:


Vango Joro 600XL

Gewicht: 23.300 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Vango Joro 600XL

op voorraad

Vrijbuiter.nl

Ook de Vango Joro 600XL is een prima familietent voor 6 personen. Deze leuke blauwe tunneltent is eenvoudig op te zetten en praktisch in gebruik. Hij heeft 3 slaapcabines van elk 120 cm breed en 210 cm lang. Hierdoor kunnen er 6 personen op slaapmatjes van maximaal 60 cm breed in slapen. Ook dit slaapcompartiment heeft verduisterende eigenschappen, zodat zonlicht wordt tegengehouden. Dit is bijvoorbeeld handig als je jonge kinderen hebt die al naar bed gaan als het nog licht is. Daarbij vergroot het ook de kans dat je ‘s ochtends lekker kunt uitslapen.

Het woongedeelte van de Vango Joro 600XL 6 persoons familietent is lekker ruim en biedt volop plaats om te ontspannen en te spelen. De luifel die daar nog weer voor zit, biedt een beschutte plaats om buiten te zitten bij verschillende weersomstandigheden. Tot slot heeft ruime tunneltent een hoofd- en zij-ingang, zijn er ventilatieopeningen aanwezig en zijn openingen voorzien van muggengaas.

Bekijk de Vango Joro 600XL bij deze vertrouwde webshops: