Sockeloen is inmiddels een wel bekende naam in de wielerbranche. Jasper (S)Ockeloen reed jarenlang rond in kleine profploegjes, in koersen over de hele wereld en werd Nederlands kampioen in zowel het strandracen als mountainbiken. Naast het wielrennen heeft hij zijn eigen bedrijf, Sockeloen.

Begin 2022 lanceerde het sokken-merk zijn nieuwe collectie, de AWE22-collectie. Deze collectie bestaat uit meer dan alleen sokken, want inmiddels maakt Sockeloen meer dan alleen sokken. Denk bijvoorbeeld aan overschoenen en handschoenen. Ik ging de afgelopen maanden met de overschoenen en handschoenen op pad.

Neoprene Glossy overschoenen

De overschoenen zijn gemaakt van neopreen om je voeten goed te beschermen tegen regen, opspattend water en koude voeten. Bij het uitpakken voelt de stof anders aan dan ik gewend ben bij overschoenen. Je trekt eerst de overschoen aan voordat je je raceschoenen aandoet, zoals bijna bij iedere overschoen tegenwoordig. Merkbaar is de hoge, maar elastische pasvorm. Mede door de herkenbare strepen van Sockeloen en de aerodynamische pasvorm heeft deze overschoen een chique uitstraling en zit je gesoigneerd op de fiets. Wel moet ik bekennen dat bij mij vrij snel scheurtjes ontstonden in de strepen. Naar mijn mening hoort dit niet, maar is het niet storend doordat het zwart op zwart is. Voor de rest doen de overschoenen waarvoor deze bedoeld zijn, droge en warmere voeten tijdens de koude dagen. Wat ook erg fijn is dat aan de binnenzijde, waardoor je dus een linker en een rechter overschoen hebt, zit een ribbelstof die bewust gemaakt is om schade te voorkomen waardoor de overschoen minder snel slijt. Zelf heb ik maat 45 en wil ik dat de overschoen strak om de voet zit. Bij Sockeloen koos ik maat 45-47, persoonlijk vind ik de overschoen wat te ruim zitten en zou ik volgende keer liever maat 42-44 kiezen. Dit is bij mij een veelvoorkomend probleem dat je net schommelt in deze maat of je een maat kleiner of groter moet kiezen. Let bij jouw keuze dus even goed op wanneer je maat 42 of 45 hebt welke je uiteindelijk aanschaft. Al met al een zeer fijne overschoen die voldoet aan de verwachtingen!

Prijs: €79,95
Maten: 39-41, 42-44, 45-47

Sockeloen Race Gloves
Dan de handschoenen, bij het aantrekken van de handschoenen deed het mij denken aan Cruella del Vil doordat de lengte van de handschoen langer zijn dan de gebruikelijke winterhandschoenen op de markt. De gedachte is gebleven, maar deze handschoen is mijn favoriete handschoen om aan te doen op de fiets. De lengte is perfect en went dus snel. De warme maar dunne softshell handschoenen zorgen ervoor dat ook je polsen beschermd blijven en zijn middels een ritssluiting gemakkelijk aan en uit te doen. Ook kun je gemakkelijk je mobiel blijven gebruiken zonder je handschoen(en) uit te hoeven doen door de verwerkte E-touch vingers. De handschoen is voorzien van een extra vakje bij de wijsvinger mocht je nog beter de telefoon willen gebruiken, dit had van mij niet gehoeven. De prijs van €64,95 vind ik het meer dan waard!

Prijs: €64,95
Maten: S, M, L

Naast de overschoen en handschoenen bevat deze collectie ook de Merino sokken en nekwarmer. De Merino sokken zitten erg comfortabel, zijn zacht en vooral lekker warm! De sokken zijn gemaakt van hoogwaardige merino wol die op een diervriendelijke manier verkregen is en van nature antibacterieel is. Erg stijlvol zoals wij van Sockeloen gewend zijn, one size fits all en in vier verschillende kleuren (Mud, Commute, Murk en Pine) verkrijgbaar. De prijs van de sokken is €29,95 wat natuurlijk een mega bedrag is voor één paar sokken. De nekwarmer doet zijn werk, kost €19,95 en is verkrijgbaar in de kleuren; zwart, wit, groen en bruin.

Meer informatie over de gehele collectie: www.sockeloen.nl/nl/all-weather-essentials