Cadex heeft een nieuwe reeks aan all-road en gravelcomponenten geïntroduceerd. Het gaat om het lichte WheelSystem van carbon en twee tubeless banden. “Bij Cadex stoppen we heel veel tijd in gravelen.”

De nieuwe wielen met 25 millimeter binnenbreedte en 40c banden zijn volgens Cadex ontworpen voor snelheid en vertrouwen op oneffen wegen, gravel en uitdagend terrein. Het paradepaardje is het Cadex AR 35 WheelSystem. De wielen wegen 1270 gram per set, hebben hookless velgen van carbon en zijn volgens Cadex voorzien van de ‘best denkbare stijfheidsgewichtsverhouding’. “Ze zijn ontwikkeld en ontworpen voor verbeterde klimsnelheid en acceleratie, uitzonderlijke efficiëntie en meer controle op de meest uiteenlopende terreinen. Alleen op relevante plaatsen is de set versterkt met een carbon lay-up.”

Het responsieve gevoel is volgens Cadex opvallend aan de Cadex AR 35. Daarbij is gekozen voor een nieuwe naaf (Cadex R2-C60) die is uitgerust met lichtlopende, keramische lagers en de R-Drive 60-tands vrijloopnaaf en duurzame platte veer. “We zijn het meest trots op onze nieuwe naaf en wat die te bieden heeft op gebied van gravel. We zijn naar de tekentafel gegaan om alles te herontwerpen, dat met als doel om iets te creëren wat ultra-responsief is en de krachtoverbrenging optimaliseert.”

Specificaties van Cadex AR 35 Disc WheelSystem:
● Velghoogte: 35 millimeter
● Buitenbreedte velg: 31 millimeter
● Binnenbreedte velg: 25 millimeter
● Voornaaf: Cadex R2-C60 Hub, Centerlock
● Achternaaf: Cadex R2-C60 Hub, 60T Ratchet Driver, Centerlock
● As-afstand: 12x100mm Thru (voor), 12×142 Thru (achter)
● Spaken: Aero Carbon Spokes (voor & achter)
● Lacing: 21H (voor), 24H (achter)
● Aanbevolen bandbreedte: 700 x 28C – 700 x 45C
● Gewicht: 1.270 gram (set)

Ook nieuw zijn dus de tubeless AR en GX banden. Beide modellen hebben een 170 TPI-karkas, hielkern van kevlar/carbon composiet en een Dual Shield anti-leklaag. De AR is een snelle raceband, ideaal voor asfalt en onverharde wegen waarop snelheid belangrijk is. De GX is gemaakt voor agressiever terrein, waaronder los gravel en zand. De AR weegt 425 gram en is verkrijgbaar in 700×40. De GX weegt 445 gram en is ook verkrijgbaar in 700x40c.

Het Cadex AR WheelSystem kent een adviesprijs van €1199,95 voor het voorwiel en €1599,95 voor het achterwiel. De tubeless AR en GX banden hebben een adviesprijs van €79,95. Binnenkort zijn ze verkrijgbaar bij de geautoriseerde Cadex-dealers.