Een katoenen tent voor 2 personen kan allerlei verschillende maten en modellen hebben. Zo heb je 2 persoons vis-a-vis tenten van katoen, maar ook 2 persoons koepeltentjes van katoen en is het zelf mogelijk om met een lichtgewicht 2 persoons tent op reis te gaan. Het hangt er dan ook maar net vanaf wat voor soort kampeervakantie je gaat hebben. Om je te helpen een goede tent te vinden voor je volgende kampeeravontuur, hebben wij de beste katoenen tenten voor 2 personen voor je verzameld in een top 10.

In deze koopgids


Dit zijn de beste 2-persoons katoenen tenten van 2022

In de top 7 2-persoons katoenen tenen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste 2-persoons katoenen tenten van 2022 uitgelicht

Beste katoenen tent voor 2 personen
ESVO Bedouin 280

Gewicht: 18.000 gram
Stahoogte: 190 centimeter

ESVO Bedouin 280

€1.209,00
op voorraad

De Bedouin 280 van ESVO is volgens ons de beste katoenen tent voor 2 personen van dit moment. Deze 2 persoons tipi tent is gemaakt van duurzaam 340 grams katoenen Ten Cate tentdoek en een zwaar gecoat kuipvormig bisonyl 550 grams polyester grondzeil. Doordat het grondzeil aan het tentdoek vast is gestikt, heb je in de tent geen last van tocht of beestjes en kan er ook geen water naar binnen stromen. 

De 2 persoons katoenen tent heeft een ruime slaapcabine van 280 x 215 cm, waardoor er genoeg plaats is voor een comfortabel luchtbed en je ook nog wat bagage kwijt kunt. Voor de slaapcabine is ook nog een comfortabele leefruimte met een stahoogte van 190 cm. De meeste mensen kunnen hier dus prima rechtop staan. Verder heeft de katoenen tipi tent een waterkolom van 4.000 mm, waardoor hij een uitstekende waterdichtheid heeft. Het opspannen gebeurt met spanbanden, waardoor er minder spanpunten nodig zijn dan met scheerlijnen.

Bekijk de ESVO Bedouin 280 bij deze vertrouwde webshops:


Beste lichtgewicht katoenen tent voor 2 personen
ESVO Eskimo

Gewicht: 4500 gram
Stahoogte: 125 centimeter

ESVO Eskimo

op voorraad

De ESVO Eskimo is de beste lichtgewicht katoenen tent voor 2 personen. Deze duurzame katoenen tent is gemaakt van 180 grams katoen en heeft een levensduur van 15 tot 20 jaar. Het katoenen tentdoek heeft een groot ademend vermogen en is door een speciale behandeling vuil- en schimmelwerend en sneldrogend. Daarbij heeft hij een uitstekende waterdichtheid en zit de katoenen tent zeer degelijk in elkaar.

De 2 persoons slaapcabine is 130 x 220 cm groot en dus met name geschikt voor overnachtingen op een slaapmat. Een tweepersoons luchtbed zal niet passen. De lichtgewicht katoenen tent kan aan beide kanten geopend worden, waardoor je niet over elkaar heen hoeft om erin of -uit te kruipen. Ook is er hierdoor aan beide kanten ruimte voor een rugzak en een paar schoenen. Tot slot heeft deze katoenen tent voor 2 personen een gewicht van 4,5 kg en een stahoogte van 125 cm.

Bekijk de ESVO Eskimo bij deze vertrouwde webshops:


De Safarica Chicco 2 TC is de beste technisch katoenen tent met 2 slaapcabines. Dit type tent wordt ook wel een vis-a-vis tent genoemd. De katoenen tent heeft aan 2 kanten een slaapcabine die geschikt is voor 1 persoon. Het grote voordeel van dit model tent is dat beide kampeerders hun eigen plek hebben en meer privacy genieten dan in een tent met slaapcabines tegen elkaar aan. Een ander voordeel is de grote ruimte tussen de 2 slaapcabines. Deze is in dit geval 240 x 100 cm. Ruim voldoende voor je bagage en wat spullen.

Deze ruime 2 persoons tent is gemaakt van technisch katoen. Deze combinatie van polyester en katoen combineert de sterke eigenschappen van deze 2 materialen. Het tentdoek is hierdoor goed waterdicht, sterk, UV-bestendig en heeft toch een groot ademend vermogen. Hierdoor is er in de tent een prettig leefklimaat en wordt het niet snel muf. 

Bekijk de Safarica Chicco 2 TC bij deze vertrouwde webshops:


ESVO Acoma

Gewicht: 9500 gram
Stahoogte: 190 centimeter

ESVO Acoma

€1.209,00
op voorraad

Ook de ESVO Acoma behoort wat ons betreft tot de beste lichtgewicht katoenen tenten voor 2 personen. Deze tent heeft een gewicht van 9,5 kg en is dus niet zó lichtgewicht dat je hem als  trekkerstent voor meerdaagse wandeltochten kunt gebruiken. Hij is echter wel aanzienlijk lichter dan ‘normale’ katoenen tenten voor 2 personen. Dat maakt hem bijvoorbeeld geschikt voor kampeerders op de motor of voor vakantiegangers op