Wahoo heeft niet stilgezeten en komt dinsdag met twee nieuwe producten op de proppen. Allereerst is daar een nieuwe smarttrainer, genaamd Kickr Rollr. Het is een uitbreiding van de toch al grote Kickr-familie.

“De trainer heeft een ontwerp met twee rollers en een indrukwekkende set functies die het een aantrekkelijke indoor trainings optie maken voor diegenen die het gemak en het natuurlijke gevoel van rollers willen combineren met de voordelen van gecontroleerde weerstand en connectiviteit”, staat er in het persbericht.

De Rollr is ontworpen voor een breed scala aan frame- en bandenmaten via een snel te los te koppelen en verstelbare wielerbasis klem. Dat maakt het gemakkelijk om fietsen op en af te bouwen. Ideaal dus voor fietsers die snel van binnen naar buiten willen fietsen (of andersom) én voor gezinsleden die óók nog gebruik willen maken van dezelfde trainer. Ook is de Rollr ideaal om op te warmen voor grote evenementen, zoals de profs in 2021 op het WK al deden. Daar konden we de Rollr (toen nog niet bekend wat het was) voor het eerst zien.

De Rollr heeft een prijskaartje van €799,99. Maar in combinatie met de eveneens nieuwe Speedplay Powrlink Zero-enkelzijde powermeter kost het €1399,99. De Powrlink Zero is gebaseerd op het Speedplay pedaalsysteem voor de weg en is zowel in enkelzijde als dubbelzijdige uitvoering verkrijgbaar. Hij weegt slechts 250 gram (enkelzijdige optie) of 276 gram (dubbelzijdig). De prijzen zijn €649,99 en €999,99.