Tunneltenten zijn vaak erg gemakkelijk op te zetten en ze bieden een praktische leefruimte. Maar hoe kies je de beste tunneltent voor jouw volgende kampeervakantie? In dit artikel vergelijken we verschillende tunneltenten met elkaar en zetten we de top 10 beste tunneltenten van 2022 op een rijtje. Ook vertellen we je waar je op moet letten om zelf de beste tunneltent te kopen. 

In deze koopgids


Dit zijn de beste tunneltenten van 2022

In de top 10 beste tunnel tenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 10 beste tunneltenten van 2022 uitgelicht

Beste tunneltent voor 6 personen
Vango Oakmere TC 600 XL

Gewicht: 32.100 gram
Stahoogte: 207 centimeter

Vango Oakmere TC 600 XL

niet op voorraad

De Vango Oakmere TC 600 XL is de beste tunneltent voor 6 personen van dit moment. Deze grote 6 persoons tunneltent is geschikt voor langere kampeervakanties en biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. De tunneltent heeft een stahoogte van 207 cm, waardoor de meeste mensen moeiteloos rechtop kunnen staan en vrij kunnen bewegen in de tent. Het tentdoek is gemaakt van technisch katoen. Dit houdt in dat het materiaal een combinatie is van polyester en katoen en de goede eigenschappen van beide combineert. 

De 6 persoons tunneltent van Vango beschikt over 3 slaapcabines van elk 120 cm breed en 210 cm lang. Doordat de slaapcabines verduisterend zijn, is uitslapen geen enkel probleem in deze tent. Het leefgedeelte van de tunneltent is voorzien van grote vensters waardoor het hier wel aangenaam licht is en je naar buiten kunt kijken. Er zijn verschillende ventilatiemogelijkheden aanwezig om voor een aangenaam klimaat te zorgen in de tent. Tot slot heeft de tent 3 ingangen en een gewicht van 32,1 kg.

Bekijk de Vango Oakmere TC 600 XL bij deze vertrouwde webshops:


Beste tunneltent voor 4 personen
Coleman Vail 4L

Gewicht: 22.580 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Coleman Vail 4L

op voorraad

De beste tunneltent voor 4 personen is volgens ons de Coleman Vail 4L. Deze grijze familietent van het merk Coleman heeft een ruime leefruimte van 8,1 m2 én opvallend grote slaapcabines. Beide cabines hebben namelijk een breedte van 140 cm, waardoor je er zelfs een groot dik luchtbed in kwijt kunt. Eventueel kun je de tussenwand ook verwijderen, waardoor je één hele grote slaapcabine hebt. De stahoogte in de 4 persoons tunneltent is 210 cm – je kunt er dus gemakkelijk rechtop in staan.

De tunneltent heeft een waterkolom van 4.000 mm, waardoor hij uitstekend waterdicht is. Daarbij heeft hij een vast grondzeil, waardoor je minder last hebt van tocht en er nog moeilijker water de tent in komt. Je voeten blijven droog en kinderen kunnen comfortabel op de grond spelen. De tent heeft 2 ingangen en het leefgedeelte is voorzien van grote ramen. Tot slot zijn er verschillende ventilatieopeningen en zijn ramen en deuren voorzien van horrengaas om insecten buiten te houden.

Bekijk de Coleman Vail 4L bij deze vertrouwde webshops:


Beste 2 persoons tunneltent
Jack Wolfskin Gossamer II Volcano

Gewicht: 22870 gram
Stahoogte: 90 centimeter

Jack Wolfskin Gossamer II Volcano

op voorraad

De Jack Wolfskin Gossamer II Volcano is de beste 2 persoons tunneltent van dit moment. Deze compacte tunneltent is ideaal voor trektochten – zowel te voet als op de