Koepeltenten zijn ideaal als bijzettent, maar komen ook goed van pas op festivals of tijdens trektochten. Wat de beste koepeltent is voor jouw volgende kampeervakantie hangt er onder andere vanaf met hoeveel personen je op reis gaat en of je op één plaats blijft of gaat rondtrekken. Om je te helpen bij het vinden van een goede koepeltent hebben wij de beste koepeltenten van 2022 voor je verzameld in een top 10. 

In deze koopgids


Dit zijn de beste koepeltenten van 2022

In de top 10 beste koepeltenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 10 beste koepeltenten van 2022 uitgelicht

Beste koepeltent voor 3 personen
The North Face Talus 3 EU

Gewicht: 2750 gram
Stahoogte: 116 centimeter

The North Face Talus 3 EU

op voorraad

Coolblue.nl

De beste koepeltent voor 3 personen is volgens ons de Talus Eco van The North Face. Deze 3 persoons koepeltent is volledig gemaakt van gerecycled polyester en je maakt dan ook een duurzame keuze wanneer je deze koepeltent aanschaft. De buitentent is gemaakt van 75D polyester met een PU coating en een waterkolom van 3.000 mm. Hierdoor is hij goed waterdicht en ook bestand tegen een flinke regenbui. Hij kan zowel in de lente, zomer als herfst gebruikt worden.

De 3 persoons koepeltent van The North Face is vrijstaand, waardoor je hem ook op kunt zetten zonder haringen te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig op rotsachtige ondergronden waar je geen pen de grond in krijgt. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat hij niet wegwaait. Dit heeft ook als voordeel dat je alleen de binnentent kunt gebruiken als het buiten erg warm en droog is. De tent heeft een gewicht van 3,3 kg, waardoor hij geschikt is als trekkerstent voor 2 of 3 personen. Als je veel bagage in de tent kwijt wilt, is het met z’n drieën wat krap. 

Bekijk de Talus Eco van The North Face bij deze vertrouwde webshops:


Beste koepeltent voor 4 personen
Vaude Campo Grande XT

Gewicht: 4911 gram
Stahoogte: 140 centimeter

Vaude Campo Grande XT

op voorraad

De Vaude Campo Grande XT is de beste koepeltent voor 4 personen. Deze opvallend gekleurde tent is gemaakt van polyester met een siliconen coating en heeft een waterkolom van 3.000 mm. Hierdoor is hij goed waterdicht – ook bij flinke regenbuien. Het grondzeil is zelfs dubbel gecoat waardoor waterdruppeltjes er zo afglijden.

De koepeltent heeft 1 cabine van 240 x 220 cm waarin ruimte is voor maximaal 4 personen. Ieder heeft dan 60 cm om te liggen. Met een standaard slaapmatje lukt dit makkelijk. De totale oppervlakte van de tent bedraagt 8,4 m2 en hij heeft een gewicht van 4,8 kg. De stahoogte is 140 cm, waardoor je gemakkelijk rechtop kunt zitten en je voldoende ruimte hebt om je om te kleden. Tot slot is de Vaude Campo koepeltent heel gemakkelijk op te zetten. De tentstokken hebben een kleurcodering, zodat je snel ziet welke stok waar moet.

Bekijk de Vaude Campo Grande XT bij deze vertrouwde webshops:


Beste 2 persoons koepeltent
Coleman Darwin 2 Plus

Gewicht: 4264 gram
Stahoogte: 110 centimeter

Coleman Darwin 2 Plus

niet op voorraad

De Coleman Darwin 2 Plus is de beste 2 persoons koepeltent van dit moment. Deze praktische koepeltent heeft een gewicht van 4,2 kg en is ideaal als bijzettent of een tent voor op een festival. De Coleman koepeltent staat heel stevig en is gemakkelijk op te zetten, zelfs als je weinig ervaring hebt met kamperen. De stokken zijn gemaakt van glasvezel en het tentdoek is van polyester. Het doek heeft een PU coating, waardoor het goed waterdicht is en een waterkolom van 3.000 mm heeft.

De hoogte binnenin het koepeltentje voor 2 personen is 110 cm. Dit is niet heel hoog, maar wel voldoende om rechtop te kunnen zitten. Het grondzeil is gemaakt van sterk PE doek en heeft een kuipvorm. De opstaande randen zorgen ervoor dat er geen water op het zeil kan stromen en het dus goed droog blijft in de tent. De voortent is niet heel groot, maar biedt wel voldoende ruimte voor een paar schoenen en een tas. Doordat hij van vensters voorzien is, kun je vanuit je tent naar buiten kijken.

Bekijk de Coleman Darwin 2 Plus bij deze vertrouwde webshops:


Beste koepeltent voor 6 personen
MSR Habitude 6 Tent

Gewicht: 6200 gram
Stahoogte: 195 centimeter

MSR Habitude 6 Tent

op voorraad

De MSR Habitude 6 is wat ons betreft de beste koepeltent voor 6 personen. Deze 6 persoons koepeltent is van zeer hoge kwaliteit en relatief licht van gewicht. De tent heeft een grote binnenruimte van 254 x 305 cm. Hierdoor kunnen er 4 personen in de breedte slapen en is er plaats voor 2 personen om overdwars te liggen. Vervolgens blijft er ook nog wat ruimte over voor jullie bagage. In de voortent is ruim voldoende plaats voor alle schoenen en doordat de tent een stahoogte heeft van 195 cm, kunnen de meeste mensen in het midden van de koepeltent rechtop staan.

De 6 persoons koepeltent van MSR weegt 6,2 kg en heeft een waterkolom van 1.500 mm. Het grondzeil heeft een waterkolom van 10.000 mm, waardoor je ook zonder problemen op natte ondergronden kunt kamperen. Doordat de tent vrijstaand is, kun je hem bij warm en droog weer ook zonder de buitentent opzetten. Hierdoor ventileert de tent optimaal én je kunt vanuit je bed naar de sterren kijken als het helder is.

Bekijk de MSR Habitude 6 bij deze vertrouwde webshops:


Beste katoenen koepeltent
Bardani Cortina 180 RSC

Gewicht: 8100 gram
Stahoogte: 130 centimeter

Bardani Cortina 180 RSC

niet op voorraad

De beste katoenen koepeltent van dit moment is volgens ons de Bardani Cortina 180 RSC. Deze koepeltent is 3 persoons is perfect voor beginners en is ook ideaal als bijzettent op de camping. De slaapcabine is 180 cm breed en 220 cm lang. Als je graag wat ruimer ligt of ook je bagage in de slaapcabine wilt hebben, is dit koepeltentje beter geschikt voor 2 personen.

De Bardani Cortina 180 RSC heeft een stahoogte van 125 cm, waardoor je gemakkelijk rechtop kunt zitten en voldoende ruimte hebt om je om te kleden. De voortent is 110 cm diep, waardoor je hier gemakkelijk je schoenen, maar ook een rugzak, kwijt kunt. De koepeltent heeft een tentdoek van stevig ripstop katoen en de binnentent is een mix van polyester en katoen. Het grondzeil heeft een kuipvorm, waardoor er geen water op kan stromen en je spullen droog blijven. Tot slot heeft de Bardani koepeltent een gewicht van 8,1 kg.

Bekijk de Bardani Cortina 180 RSC bij deze vertrouwde webshops:


Beste grote koepeltent
Vaude Badawi Long

Gewicht: 12.000 gram
Stahoogte: 170 centimeter

Vaude Badawi Long

op voorraad

De Vaude Badawi Long is wat ons betreft de beste grote koepeltent van dit moment. Deze bijzondere koepeltent heeft een ruime koepelvormige leefruimte met daaraan vast 2 grote slaapcabines waarin plaats is voor 3 personen. Het totale vloeroppervlak van de 6 persoons koepeltent bedraagt 15,6 m2. Doordat de leefruimte een hoogte heeft van maar liefst 2,30 m kun je hier rechtop staan en heb je voldoende bewegingsvrijheid. 

De slaapcabines zijn elk 200 cm breed en hebben een lengte van 210 cm. Doordat ze een stukje uit elkaar liggen, biedt deze koepeltent meer privacy dan veel andere tenten. Ideaal als je bijvoorbeeld met vrienden op vakantie gaat. De tent heeft ook nog een voorportaal en voor het leefgedeelte is een apart grondzeil te koop om het comfort wat te vergroten. Tot slot heeft de tent een gewicht van 14 kg en heeft hij een waterkolom van 3.000 mm. Hij is dan ook prima bestand tegen regenachtig weer.

Bekijk de Vaude Badawi Long bij deze vertrouwde webshops:


Beste goedkope koepeltent
High Peak Monodome XL

Gewicht: 2819 gram
Stahoogte: 130 centimeter

High Peak Monodome XL

op voorraad

De High Peak Monodome XL is wat ons betreft de beste goedkope koepeltent. Deze koepeltent is 4 persoons en kost zo’n 55 euro. Hij is heel eenvoudig op te zetten en bijvoorbeeld geschikt voor festivals, een weekendje weg of als bijzettent. Daarbij weegt hij slechts 2,6 kg en heeft hij een pakmaat van 55 x 12 x 15 cm. Hierdoor kan hij ook gebruikt worden als trekkerstent. 

Het koepeltentje heeft een stahoogte van 130 cm, waardoor je gemakkelijk rechtop kunt zitten en ook voldoende ruimte hebt om je om te kleden. De waterkolom is 1.500 mm. De tent is daardoor bestand tegen wat buien, maar bij langdurige regenval kan hij wel wat door beginnen te slaan. Voor een vakantie in regenachtige perioden is hij dus minder geschikt. Daarbij heeft de tent maar 1 laag en dus geen binnen- en buitentent. Dit kan voor meer condens zorgen. De ventilatieopeningen zijn wel voorzien van muggengaas om goed te ventileren en vervelende insecten buiten te houden.

Bekijk de High Peak Monodome XL bij deze vertrouwde webshops:


Beste koepeltent met 2 slaapcabines
Coleman Raleigh

Gewicht: 13.752 gram
Stahoogte: 200 centimeter

Coleman Raleigh

op voorraad

De beste koepeltent met 2 slaapcabines is wat ons betreft de Coleman Raleigh. Deze ruime koepeltent is 5 persoons en heeft een praktische koepelvormige leefruimte met een stahoogte van 200 cm. Daaraan vast zit het slaapcompartiment dat is opgedeeld in 2 slaapcabines – een grote en een kleinere. De grote slaapcabine is 155 breed en biedt plaats aan 3 personen, terwijl de kleine 110 cm breed is en geschikt is voor maximaal 2 personen. Het zijn geen heel ruime slaapcabines, dus voor grote luchtbedden is met dit aantal personen geen plaats.

De Coleman koepeltent heeft een geïntegreerd grondzeil – dit houdt in dat het tentdoek aan het grondzeil vast zit. Hierdoor heb je geen last van ongewenste luchtstromen en blijft de vloer lekker droog. Handig als je met kleine kinderen op vakantie bent – die kun je met een gerust hart op de vloer laten spelen. Tot slot weegt de koepeltent met 2 slaapcabines 13,3 kg en heeft hij een waterkolom van 3.000 mm.

Bekijk de Coleman Raleigh bij deze vertrouwde webshops:


Beste lichtgewicht koepeltent
MSR Hubba Hubba NX

Gewicht: 1720 gram
Stahoogte: 100 centimeter

MSR Hubba Hubba NX

op voorraad

De MSR Hubba Hubba NX is wat ons betreft de beste lichtgewicht koepeltent. Het merk MSR staat bekend om zijn lichtgewicht trekkerstenten van hoge kwaliteit. Dat geldt ook zeker voor dit 2 persoons koepeltentje. Hij weegt slechts 1720 gram en is met een pakmaat van 46 x 15 cm gemakkelijk mee te nemen in de rugzak of