Tenten worden tegenwoordig van verschillende soorten materialen gemaakt, maar de ouderwetse katoenen tent is in 2022 nog altijd populair. Katoen heeft namelijk verschillende eigenschappen die andere materialen niet hebben. Het materiaal is namelijk natuurlijk en heeft een groot ademend vermogen. Hierdoor wordt het in een katoenen tent niet snel benauwd en is het klimaat in een katoenen tent vaak beter dan in een tent van polyester of nylon. Maar hoe kies je de beste katoenen tent? Wij hebben verschillende tenten van katoen en polykatoen met elkaar vergeleken en de beste katoenen voor je verzameld in een top 10. Ook vertellen we je waar je zelf op kunt letten om een goede tent van katoen te kopen.

In deze koopgids


Dit zijn de beste katoenen tenten van 2022

In de top 10 beste katoenen tenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 10 beste katoenen tenten van 2022 uitgelicht

Beste katoenen tent voor 3 personen
ESVO Bedouin 200

Gewicht: 15.000 gram
Stahoogte: 180 centimeter

ESVO Bedouin 200

op voorraad

De ESVO Bedouin 200 is de beste katoenen tent voor 3 personen van dit moment. Deze mooie beige tent is gemaakt van sterk 340 grams katoen van Ten Cate. Het tentdoek heeft een schimmelwerende behandeling gehad en is voorzien van een vuilafstotende finish. Het grondzeil is gemaakt van 500 grams polyester met een PVC coating. Door de kuipvorm en doordat het grondzeil aan het tentdoek vast zit, kan er geen water in de tent stromen en hou je droge voeten.

De grondmaat van de 3 persoons katoenen tent is 200 x 275 cm en de stahoogte is 180 cm. Echter loopt de tent in een punt en zul je dus op de meeste plekken niet rechtop kunnen staan. Verder heeft het tentdoek een waterkolom van 4.000 mm en is hij prima bestand tegen een flinke bui. Je zet de tent op spanning met haringen en spanbanden in plaats van scheerlijnen. Je hoeft hem hierdoor op minder plaatsen vast te zetten terwijl hij toch behoorlijk stormvast is.

Bekijk de ESVO Bedouin 200 bij deze vertrouwde webshops:


Beste katoenen tent voor 4 personen
ESVO Bedouin 340

Gewicht: 38.500 gram
Stahoogte: 230 centimeter

ESVO Bedouin 340

€1.979,00
op voorraad

De beste katoenen tent voor 4 personen is volgens ons de ESVO Bedouin 340 Piramidetent. Ook deze tent is gemaakt van 340 grams katoen van Ten Cate en behandeld tegen schimmel en vuil. Doordat dit een dubbeldaks tent is, blijft het in het slaapgedeelte wat warmer en kom je in je slaap minder snel tegen het doek aan en heb je dus minder snel last van doorslaan. De 4 persoons katoenen tent heeft een stevig kuipvormig grondzeil van 450 grams bisonyl polyester. Doordat het grondzeil aan het tentdoek vast zit, heb je geen last van tocht en loopt er geen water op het grondzeil.

Dankzij het systeem met spanbanden en zware gespen zijn er minder bevestigingspunten nodig dan met scheerlijnen het geval zou zijn. Dit maakt de tent gemakkelijker op te zetten, terwijl hij toch bestand is tegen stevige wind. Tot slot heeft deze katoenen tent voor 4 personen een stahoogte van 230 cm. De meeste mensen kunnen er dus prima rechtop in staan.

Bekijk de ESVO Bedouin 340 Piramidetent bij deze vertrouwde webshops:


Beste katoenen tent voor 2 personen
ESVO Bedouin 280

Gewicht: 18.000 gram
Stahoogte: 190 centimeter

ESVO Bedouin 280

€1.209,00
op voorraad

De ESVO Bedouin 280 is wat ons betreft de beste katoenen tent voor 2 personen. Deze enkeldaks piramidetent is eveneens gemaakt van 340 grams katoen van Ten Cate en is van zeer hoge kwaliteit. Het grondzeil is gemaakt van 550 grams (bisonyl) polyester en door de vaste kuipvorm heb je geen last van regen of tocht. Door het gebruik van spanbanden en zware gespen zijn er 60% minder afspanpunten nodig, terwijl de tent toch goed windvast is gebleven. Door dit systeem is de katoenen tent gemakkelijk op te zetten en staat hij binnen 15 minuten. Je hoeft dus niet lang te prutsen voor je vakantie echt kan beginnen.

Voor een 2 persoons katoenen tent is de Bedouin 280 van ESVO opvallend ruim. Hij heeft een stahoogte van 190 cm, waardoor de meeste mensen er rechtop in kunnen staan. Ook zijn er verschillende uitbreidingen voor deze tent te koop. Zo kun je een extra zonneluifel en windbescherming kopen. 

Bekijk de ESVO Bedouin 280 bij deze vertrouwde webshops:


Beste tunneltent van katoen
Bardani Royal Prestige 310

Gewicht: 35.000 gram
Stahoogte: 185 centimeter

Bardani Royal Prestige 310

€1.499,00
op voorraad

Kampeerwereld.nl

De Bardani Royal Prestige 310 is de beste tunneltent van katoen. Deze ruime 4 persoons tent is gemaakt van 100% katoen en is ideaal als kleine familietent. Het katoenen ripstop tentdoek is zeer stevig en heeft een groot ademend vermogen. In de voortent zijn daarnaast verschillende vensters voorzien, waardoor het binnen lekker licht is en je ook bij minder fijn kampeerweer toch van de natuur kunt genieten. De katoenen tent voor 4 personen heeft 2 slaapcabines; een van 150 cm breed en een van 130 cm breed. Doordat de slaapcabines verduisterend zijn, word je niet wakker van de eerste zonnestralen en kun je lekker uitslapen tijdens je kampeervakantie.

Het lichtgewicht frame is gemaakt van aluminium en de tent is gemakkelijk op te zetten. De voorwanden zijn er eventueel uit te ritsen en je kunt gebruik maken van verschillende ingangen. Verder is de katoenen tent goed geventileerd en zijn deuren en ramen die open kunnen, voorzien van van muggengaas. Tot slot is de stahoogte 185 cm.

Bekijk de Bardani Royal Prestige 310 bij deze vertrouwde webshops:


Beste opblaasbare technisch katoenen tent
Robens Birdseye 500

Gewicht: 26.500 gram
Stahoogte: 195 centimeter

Robens Birdseye 500

€1.449,99
op voorraad

De beste opblaasbare technisch katoenen tent is volgens ons de Robens Birdseye 500. Deze 5 persoons opblaastent is gemaakt van duurzaam Hydrotex polykatoen. Dit is een combinatie van polyester en katoen en het tentdoek heeft daardoor de beste kwaliteiten van deze 2 materialen. Het doek is sterk en relatief licht van gewicht, maar heeft tegelijkertijd ook een groot ademend vermogen. De Robens opblaastent van katoen is heel gemakkelijk en snel op te blazen via de ventielen van de luchtbuizen. Ook als je weinig of geen ervaring hebt met kamperen en het opzetten van kampeertenten, is een opblaastent gemakkelijk op te zetten. 

De katoenen opblaasbare tent is geschikt voor 5 personen en heeft een stahoogte van 195 cm. Het slaapcompartiment is opgedeeld in 2 slaapcabines en bijvoorbeeld geschikt voor een familie met 3 kinderen. De voortent heeft grote vensters voor lichtinval en uitzicht en tot slot is de tent voorzien van voldoende ventilatieopeningen.

Bekijk de Robens Birdseye 500 bij deze vertrouwde webshops:


Beste lichtgewicht katoenen tent
ESVO Eskimo

Gewicht: 4500 gram
Stahoogte: 125 centimeter

ESVO Eskimo

op voorraad

De ESVO Eskimo is volgens ons de beste lichtgewicht katoenen tent. Dit leuke katoenen kampeertentje weegt 4,5 kg en is geschikt als trekkerstent. Hij heeft een stahoogte van 125 cm, waardoor je er gemakkelijk rechtop in kunt staan. Het katoenen tentdoek is behandeld met een schimmel- en vuilwerend middel en is daarnaast sneldrogend. Hierdoor hoef je hem meestal niet nat in de pakken en dus ook niet nat mee te nemen in je rugzak of