Kamperen met een groep van 10 personen is ontzettend leuk, maar een geschikte tent vinden, kan best een uitdaging zijn. 10 persoons tenten zijn er niet zo heel veel en dan is het ook nog maar de vraag wat de kwaliteit van zo’n tent is. Om je te helpen een goede tent voor 10 personen te vinden, hebben wij verschillende tenten met elkaar vergeleken. De beste 10 persoons tenten hebben we voor je verzameld in deze top 10.

Dit zijn de beste 10 persoons tenten van 2022

In de top 3 beste 10 persoons tenten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 3 beste 10 persoons tenten van 2022 uitgelicht

Beste tipi tent voor 10 personen
Apache Tent – Beige

Gewicht: 35.000 gram
Stahoogte: 175 centimeter

Apache Tent - Beige

€1.299,99
op voorraad

De Beige Apache Tent is wat ons betreft de beste tipi tent voor 10 personen van dit moment. Deze ruime tent heeft een tentdoek dat gemaakt is van zeer degelijk Hydrotex polykatoen. Dit materiaal is gemaakt van 35% katoen en 65% polyester en combineert de beste eigenschappen van beide materialen. Hierdoor is het tentdoek stevig, ademend en goed waterdicht. De 10 persoons tipi tent heeft 2 verschillende ingangen en is in het midden maar liefst 320 centimeter hoog. De doorsnede van de tent is zo’n 460 cm en doordat de tent geen middenstok heeft, kun je de ruimte helemaal naar eigen wens inrichten en gebruiken.

In de nok is een opening voorzien voor een kachelpijp, waardoor je de tent kunt verwarmen met een speciale houtkachel. Dit maakt de tent geschikt voor verschillende seizoenen. Verder kun je het grondzeil losritsen en kan de tipi tent voor 10 personen goed geventileerd worden doordat de deuren en ramen van muggengaas zijn voorzien.

Bekijk de Beige Apache Tent bij deze vertrouwde webshops:


Beste grote tent voor 10 personen
Group Spatz 10 tent

Gewicht: 20.200 gram
Stahoogte: 200 centimeter

Group Spatz 10 tent

€1.730,00
op voorraad

De beste grote tent voor 10 personen is volgens ons de Group Spatz 10 tent. Deze grote tent heeft een puntdak en een enorme binnenruimte waar je met 10 personen kunt slapen. Hierdoor is deze tent ideaal voor allerlei verschillende kampen en kampeeravonturen. Het tentdoek van de buitentent is gemaakt van 140 grams katoen en de binnentent is van 110 grams katoen dat goed ademt. Hierdoor is het klimaat in de tent heel aangenaam. De vloer is van PVC en heel goed waterdicht. 

De stahoogte in de tent is 2 meter en de constructie is zeer robuust. Je zet de tent op met geanodiseerde aluminium palen, waardoor er geen corrosie ontstaat en de tentstokken zeer lang

Bekijk de Group Spatz 10 tent bij deze vertrouwde webshops:


Beste koepelvormige kampeertent voor 10 personen
Skandika Corsica Tent

Gewicht: 23.500 gram
Stahoogte: 210 centimeter

Skandika Corsica Tent

op voorraad

De Skandika Corsica is de beste koepelvormige kampeertent voor 10 personen. Deze ruime tent bestaat uit een grote koepelvormige binnenruimte en 3 verschillende slaapcabines. Er zijn 2 slaapcabines met een breedte van 180 cm; deze zijn geschikt voor 3 personen. En er is een slaapcabine van 240 centimeter breed waarin voldoende ruimte is voor maar liefst 4 personen. 

De leefruimte in deze 10 persoons tent is opvallend groot, waardoor je bij slecht weer gemakkelijk met z’n allen binnen kunt zitten. Door de stahoogte van 210 cm, kun je rechtop staan en gemakkelijk door de tent lopen. Tot slot kun je de deur met 2 tentstokken omtoveren tot luifel, waardoor je geen last hebt van inregenen of waardoor je wat extra schaduw creëert. 

Bekijk de Skandika Corsica bij deze vertrouwde webshops: