Het heeft twee jaar geduurd maar eindelijk gaat het NK tegenwindfietsen weer door. Er wordt flinke wind verwacht, dus heeft de organisatie besloten om zondag de Oosterscheldekering weer over te nemen voor het epische evenement.

Het wordt wel een ‘matseditie’, want de deelnemers worden inderdaad gematst: flinke storm – zoals afgelopen week met Corrie – is er niet. Op moment van schrijven wordt windkracht 7 verwacht, dus het wordt niet zo zwaar als de laatste edities.

Deelnemers rijden mee op een ‘normale’ fiets zonder versnellingen. Het totale parcours bedraagt 8,5 kilometer en daarin is bijna alles tegen de wind in, alleen een ’tegenwind-mee-bocht’ van toch wel een goede anderhalve seconde zorgt voor wat herstel.

Slecht nieuws voor als je nog mee wilt doen: de 300 startbewijzen waren binnen een mum van tijd al uitverkocht. Volgend jaar beter.