Specialized heeft weer een nieuwe schoen toegevoegd aan het assortiment, de S-Works 7 Lace. Ja, met veters dus. In 3 kleuren te koop, zwart, wit of vivid coral/cast umber.

Veterstrikdiploma 

Waar topschoenen meestal gebruik maken van BOA-sluitingen, je weet wel, die handige draaiknoppen, hebben deze schoenen dus oldskool veters meegekregen. Specialized ziet daar nog steeds wel voordelen in. De lolbroeken stuurden me een veterstrikdiploma toe in de doos met testschoenen. Naast de hipsterfactor die veterschoenen nu eenmaal hebben, heb je hierdoor ook 12 afzonderlijke punten om de spanning aan te passen. Door de plastic BOA (en de bevestiging van die dingen) te verwijderen is de vervormbaarheid van de upper mesh groter geworden. Het bovenwerk kan zich hierdoor beter aanpassen aan de vorm van je voet, wat natuurlijk tot een comfortabelere passing moet leiden.