Zoek je naar een mooie gravelbike? Misschien is deze Look 765 Gravel RS dan iets voor jou. Look heeft namelijk met deze gravelbike een mooie balans tussen comfort en snelheid gevonden.

Voor ik het veld in ga, zet ik de 765 Gravel RS op de meetbank. Van iedere testfiets meten we standaard de stijfheid van het balhoofd (torsie) en de stijfheid van het bracket. Ik ben dit keer extra nieuwsgierig, want de Look Huez liet afgelopen zomer heel goede waardes noteren. Nou, ook bij de 765 Gravel RS zijn die heel dik voor elkaar. De Fransen weten duidelijk hoe ze een carbon frame moet produceren.

Look 765 Gravel RS

De toevoeging RS in de naam staat voor RacingSport. Daarmee laat Look zien dat deze gravelbike toch vooral gemaakt is om tempo mee te maken. En bij racesnelheid hoort nu eenmaal een hoge stijfheid. Je zou wel denken dat je daarmee inboet op comfort. Dat valt echter mee bij de 765 Gravel. Allereerst heeft de fiets een hoge stackwaarde, de verticale afstand tussen de trapas en bovenzijde balhoofdbuis. Combineer je dat met een lange wielbasis van 1070 millimeter, dan zorgt dat voor een ontspannen houding.

Look heeft wat dat betreft een mooie balans tussen snelheid en comfort weten te vinden. Zelfs op een singletrack sta je niet in je Franse hemd, hoewel de 765 Gravel RS natuurlijk niet echt gemaakt is voor het kortebochtenwerk. De fiets is eerder een goed sturende stationwagen dan een kart, zeg maar.

Mooie balans tussen snelheid en comfort

Niet alles is tout bien aan de 765 Gravel. Zo is de ruimte tussen band en achtervork vrij beperkt, en dat kan onder modderige omstandigheden voor ophopingen zorgen. De standaard gemonteerde Vittoria Terreno-banden van 40 millimeter voldoen, maar door het zijnopje vallen ze wat vierkant en voelen ze stug aan. Een ronde, soepele gravelband zou de Look extra comfort en beter stuurgedrag kunnen geven.

De 765 Gravel RS oogt klassiek en zonder franjes. Of het moeten de nokjes op de bovenbuis zijn, waarop je een tasje kunt monteren. Daarnaast is er nog plaats voor drie bidonhouders. Tel daar het comfort bij op, en je hebt een fiets om urenlang mee op pad te gaan. Maar een kort rondje rammen kan ook gewoon. De gulden middenweg, heet dat.

Specificaties Look 765 Gravel RS
Pluspunten: mix comfort-snelheid, goede meetwaardes
Minpunten: beperkt inzetbare banden, ophoping modder
Prijs: € 4399,-
Frame/voorvork: carbon/carbon
Gewicht: 8,9 kg (excl. pedalen)
Groep: Shimano GRX 810 mechanisch 48/31, 11-34, 160/140mm
Wielen: Shimano WH-RX570-TL Disc CL
Banden: Vittoria Terreno Dry 40mm
Zadel en -pen: Look by San Marco Shortfit/Look LS2 carbon
Stuur en -pen: Look Alloy LS2 Gravel 12gr. flare/Look LDS
Maten: XS, S, M, L, XL
Website voor meer info: lookcycle.com