Komend weekeinde staat er weer een dubbel crossprogramma op het menu. Renners die zaterdag niet in Essen aan de start verschijnen (en dat zijn er een hoop) zijn alvast in Italië neergestreken voor de wereldbekermanche in Val di Sole. Zo ook Daan Soete, die de lange latten even inruilde voor een duik met de fiets van de skipiste.

Lange tijd was er het plan om met kunstsneeuw een winters decor na te bootsen, vooral om namens de UCI en Flanders Classic te laten zien dat veldrijden wel degelijk een olympische wintersport is. Dat plan mag de koelkast weer in, want nepsneeuw is absoluut niet nodig in de Italiaanse vallei: het parcours ligt bedekt met een heerlijk, echt wit pak.

Waar bijvoorbeeld de hele Trek-ploeg thuisblijft (dus geen Lars van der Haar, Toon Aerts en Lucinda Brand), zijn Wout van Aert, Eli Iserbyt en Quinten Hermans er bijvoorbeeld wel bij. Ook Daan Soete doet mee en hij dook alvast van de skipiste af om de sneeuw te verkennen. Het leverde een leuk filmpje op tussen alle vakantievierende skiërs. Bekijk ‘m hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.