Voor Fiets 11 hebben we drie premium modellen racefietsen getest. Onlangs kon je al alles lezen over de Koga Kimera Prime, nu is het tijd voor Duitse degelijkheid: de Stevens Arcalis. Een aerofiets vernoemd naar een berg… Heeft de Arcalis nog meer verrassingen in petto?

Zeg je Arcalis, dan gaan je gedachten vast naar die schitterende klim in Andorra. Zeg je Stevens Arcalis, dan denk je dus gelijk aan een klimfiets. Maar nee, niets is minder waar. Hier staat een loeistrakke aerobike die vooral heel snel oogt. Alleen het frontaanzicht van de Arcalis verraadt al veel aandacht voor aerodynamica. Stevens testte de Arcalis in de windtunnel en is overtuigd van de lage CdA-waarde. Eens zien of een eerste testrit dat in de praktijk kan bevestigen. De Arcalis rijdt erg strak en stuurt heel vlot. Je voelt je er meteen op thuis.

Stevens heeft heel goed het aerodynamische karakter weten te combineren met prettig rijgedrag. Hij is niet plankhard, maar wel heel stabiel. Je valt de bochten met veel zelfvertrouwen aan. Bij het insturen op een afbollende klinkerweg kon ik de banden op de limiet beproeven. Ik slipte weg met beide banden tegelijk, het frame gaf echter geen krimp. Toen ik de grip hervond kon ik zonder kleerscheuren mijn weg vervolgen – met een hartslag die vijftien slagen hoger lag. Complimenten voor dit bordeauxrode staaltje Duitse degelijkheid.

Stevens Arcalis actie

Bij het beetpakken van de Arcalis voel je dat hij niet tot de lichtste fietsen in dit segment behoort. Maar onoverkomelijk is dat niet in onze polders. De afwerking is top. Alle details zien er strak en gedistingeerd uit. Lak, inbusboutjes en afdekkapjes: het klopt gewoon.

De Stevens Arcalis is voor mij de winnaar van deze maand. Hij stuurt strak, is mooi gelijnd, heeft een aerodynamisch design en is toch niet over de top. Gewoon een heel knappe fiets waar je blij van wordt

Specificaties Stevens Arcalis (eindcijfer 8,0):
• Pluspunten: strakke afwerking, oogt snel
• Minpunten: zwaar voor deze klasse
• Prijs: €5704
• Frame/voorvork: carbon/carbon
• Gewicht: 8,4 kilogram
• Groep: SRAM Rival eTap AXS 2x12s 48/35, 10-36 160-160mm
• Wielen: Fulcrum Wind 400 Carbon C19 Disc SL
• Banden: Schwalbe Pro One evo 28mm
• Zadel en -pen: Fizik Vento Argo R5/Arcalis Carbon Matt
• Stuur en -pen: FSA K-Force compact carbon/FSA NS MSR
• Maten: 48, 51, 54, 56, 58, 61

Meer informatie op www.stevensbikes.de.

Stevens Arcalis actie Stevens Arcalis actie
Stijlvol en strak afgewerkt. 

Stevens Arcalis actie
Wielen: Fulcrum Wind 400 Carbon C19 Disc SL.

Stevens Arcalis actie