Een paar maanden geleden werd de ROX 11.1 EVO door Sigma al aangekondigd en nu is de fietscomputer eindelijk ook echt te koop. Voor een adviesprijs van minimaal €169,95 haal je ‘m nu in huis.

De Sigma ROX 11.1 EVO werd afgelopen zomer samen met de ROX 2.0 en 4.0 gepresenteerd. Die fietscomputers kun je voor een bedrag van €69,95 en €89,95 al aanschaffen, maar beschikken logischerwijs ook over minder mooie functies. De 11.1 EVO is volgens Sigma namelijk ‘functioneel en veelzijdig’ en vooral heel erg mooi geprijsd.

We hebben er dus even op moeten wachten, maar nu is de fietscomputer er dan echt. Met de ROX 11.1 EVO kun je navigeren (via o.a. Komoot), kun je trainingen installeren en uitvoeren, meet je de hoogte, snelheid, temperatuur en heel veel meer. Daarnaast beschikt de ROX 11.1 EVO over een kleurendisplay en een ingebouwde crash-alert waarbij in geval van een onverhoopte valpartij een bericht met GPS-locatie wordt gestuurd naar ingestelde contactpersonen.

Lees ook

Nieuwe Sigma fietscomputers, met ROX 11.1 EVO als alleskunner

Nog meer functies die op de slechts 55 gram wegende ROX 11.1 EVO zitten: alarmen voor eten en drinken, heel veel sportprofielen en  maximaal 100 uur aan opgeslagen rijtijd. Daarnaast is de ROX 11.1 EVO makkelijk te bedienen en kun je het scherm ook met dikke winterhandschoenen gewoon intoetsen. Via Bluetooth en ANT+ kun je allerlei sensoren makkelijk koppelen, ook voor de e-bike.

Maar het mooiste van alles is dus de prijs. Voor minimaal €169,95 haal je de Sigma ROX 11.1 EVO al in huis (wit of zwarte uitvoering). Voor meer extra’s (zoals bijvoorbeeld sensoren) betaal je logischerwijs ook iets meer.

Bekijk de website van Sigma voor meer informatie.

Sigma ROX 11.1 EVO