De wereldkampioenschappen op de baan zitten er amper op of het is al tijd voor het volgende evenement. De UCI Track Champions League is een toernooi over vijf wedstrijden in vier verschillende landen met alle baantoppers van de partij. En het leukste is: RTL7 (!) zendt het live uit.

Op 6 november vindt de eerste ronde plaats op Mallorca. Op 27 november reist het circus naar Litouwen, op 3 december gaat iedereen naar Londen voor twee dagen koers op rij en vervolgens vindt op 11 december in Israël de vijfde en laatste ronde plaats. Aan de hand van de belangrijkste baanwedstrijden (denk aan de Spelen, EK, WK en nations cup-wedstrijden) worden twaalf renners en twaalf rensters uitgenodigd. 48 andere baantoppers kunnen zich via kwalificatiewedstrijden proberen te plaatsen.

Zes Nederlandse toppers hebben zich van een plekje verzekerd. Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy Eefting, Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Kirsten Wild doen namelijk mee en zijn dus vanaf 6 november live te volgen op RTL7 en Videoland, want zij zenden de Champions League – net als de voetbalvariant – live uit. Behalve de eer kunnen de renners ook een gelijk prijzengeld winnen én belangrijke UCI-punten. Onderdelen die op het programma staan zijn de individuele sprint, keirin, afvalkoers en scratch.

Om 18.30 uur begint op RTL7 de live-uitzending.